Entrepotdok 65

1018 AD Amsterdam (Kadijken)
€ 795.000 k.k.
kamers
3
woonopp.
199 m²
perceelopp.
? m²
bouwjaar
1900

Beschrijving

OMSCHRIJVING

Unieke kans voor iemand die ruimte zoekt (199m2) en zelf het huis wil indelen. Gelegen op de begane grond in het rustige deel van het centrum van Amsterdam, is deze voormalige kantoorruimte te koop. Voelt loftachtig aan en er is een omgevingsvergunning verstrekt door de gemeente Amsterdam om het appartement om te zetten naar woonruimte. (English tekst below)

Het appartement heeft een adres op het Entrepôtdok, in de Plantage buurt, en ligt aan de achterkant van het Entrepôtdok met uitzicht op de Hoogte Kadijk. Er zijn 2 ingangen, waarvan er meestal maar 1 gebruikt wordt.

Het appartement kan ook in 2 delen worden gesplitst en daardoor apart bewoond worden. Wonen/werken is ook mogelijk.

Het Entrepôtdok, vlak bij Artis, bestaat uit een aantal monumentale pakhuizen die tussen 1708 en 1829 gebouwd zijn. In de jaren 80 van de vorige eeuw zijn de pakhuizen door architect Stigt verbouwt tot woonappartementen en een aantal bedrijfsruimtes. Hierdoor is een unieke plek ontstaan om en te wonen en te werken. De Plantagebuurt heeft vele voorzieningen en het Rembrandtplein is slechts 15 minuten lopen.

Het Entrepôtdok ligt vlak bij de Piet Heintunnel en de IJ-tunnel en is daardoor goed te bereiken met de auto. In de omgeving zijn ook meerdere tram- en bushaltes. De metro stations Wibautstraat en Waterloo plein zijn ongeveer 15 minuten lopen. Momenteel is er geen wachtlijst voor het aanvragen van een parkeervergunning.

De oppervlakte is 199m2 (meetrapport is aanwezig). Er is aangevraagd bij en afgegeven door de gemeente Amsterdam een omgevingsvergunning waardoor het voormalige kantoor bewoond mag worden. Het appartement is in erfpacht uitgegeven door de gemeente Amsterdam volgens de algemene bepalingen van erfpacht 1994. De maandelijkse canon bedraagt 476,52 per maand. De eerste indexatie is op 15 januari 2020 en daarna loopt het tijdvak door tot en met 15 januari 2050.

Er is een goed georganiseerde VVE, die 2 x per jaar vergadert. De huidige VVE lasten zijn: 274,55 per maand. Er is een onderhoudsplan en een meer jaren begroting en voldoende geld in kas.

English text:

Unique opportunity for someone looking for pace in the centre of Amsterdam (199m2) and the chance to make your own floor plan. Located in a quiet part of the centre of Amsterdam, we are selling this former office. Feels a bit like a loft and permission has been granted by the council to transform the office to a residential apartment.

The apartment has an Entrepôtdok address, in the Plantage neighbourhood and faces the Hoogte Kadijk. It has 2 entrances but only one of them is used regularly.

Combination of living and working is possible and the apartment may also be divided in 2 separate apartments.

The Entrepôtdok near the Artis zoo consists of a number of former warehouses build between 1708 and 1829. About 30 years ago the warehouses have been transformed into apartments.

The Entrepôtdok is near to the ‘Piet Heintunnel’ and the ‘IJ-tunnel’. In the near facility are bus and tram stops. Waterloo Square is a mere 15-minute walk.

The apartment is under the Amsterdam system of ‘erfpacht’ according to the 1994 regulations. The monthly fee at present is: 476,45 per month. The next index date is the 15th of January 2020. The next period after that ends at the 15th of January 2050.

There is a well-organised VVE. Monthly fee 276,52. They’re a regular meetings (twice a year) and there is a well-documented plan for the maintenance for the mid long term.

KENMERKEN

Vraagprijs 850.000,-- euro k.k

Aangeboden per 23 april 2019

Status beschikbaar

Aanvaarding per direct

VVE-bijdrage 274,55 per maand
BOUW

Soort appartement appartement op de begane grond met eigen ingang

Soort bouw bestaande bouw

Bouwjaar oorspronkelijk rond 1800, gerenoveerd omstreeks 1985

Specifiek onderdeel van beschermd stadsgezicht

Soort dak samengesteld; bitumineuze dakbedekking en pannen

Vloer beton met grotendeels parket

Muur steen

OPPERVLAKTE EN INHOUD

Wonen 199m2, meetrapport aanwezig

Inhoud 595m3

INDELING

Zelf te bepalen, 1 woonlaag gelegen op de begane grond

ENERGIE

Energielabel niet beschikbaar

Verwarming CV-ketel, ATAG van 2015, eigendom

Warm water CV-ketel

Het hele pand beschikt over dubbel glas.

Erfpacht

Erfpacht op basis van de erfpacht 1994. Eerstvolgende indexatie in januari 2020, de erfpacht canon loopt tot januari 2050. Kosten per maand: 476,52 euro.

Buitenruimte

Niet aanwezig.

PARKEREN

Volgens de laatste informatie is er geen wachtlijst voor een parkeervergunning. Er zijn ook mogelijkheden voor parkeren in een parkeergarage. Hiervoor is wel een wachtlijst.

VVE

Inschrijving kamer van koophandel ja

Jaarlijkse vergaderingen ja, 2 x per jaar

Periodiek bijdrage 274,55 euro per maand

Reserve fonds aanwezig ja

Onderhoudsplan aanwezig ja

Opstalverzekering ja

De VVE is een goed georganiseerde en goed functionerende VVE.

Alle gegevens zijn met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Aan de opgegeven maten en informatie kunnen geen rechten worden ontleent en wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor fouten en/of onjuistheden.
All information and measures are selected with the upmost care and thoroughness. We do not accept responsibility for any mistakes or inaccuracies. We do not accept any liability for the information given is this brochure.

Overdracht

Vraagprijs
€ 795.000 k.k.
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
199 m²
Inhoud
595 m³

Bouw

Type woning
Appartement
Soort woning
Galerijflat, Appartement
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Indeling

Aantal kamers
3

In de buurt

Openbaar vervoer
Type
Afstand
-
-
-
Supermarkten
Type
Afstand
-
-
-
Scholen en Universiteiten
Type
Afstand
-
-
-
Kinderopvang
Type
Afstand
-
-
-

Makelaarsland

Meld een probleem met deze woning
Contact de makelaar

Makelaarsland

Meld een probleem met deze woning