Bloys van Treslongstraat 48 HS

1056 XD Amsterdam (Landlust Zuid)
€ 550.000 k.k.
kamers
4
woonopp.
97 m²
perceelopp.
? m²
bouwjaar
1937

Beschrijving

Elegant, ruim en licht benedenhuis van 85 m2, in 2018 gerenoveerd, met een comfortabel gastenverblijf van 12 m2 en een goed onderhouden, groene en zonnige tuin met vlonderterras. Het appartement is hoogwaardig afgewerkt en gelegen in een authentieke en rustige straat met groenstroken en Amsterdamse school bebouwing. Het appartement beschikt over twee comfortabele slaapkamers en een derde slaapkamer of werkplek in het gastenverblijf, een lichte en ruime woonkamer op het zuiden en een zeer ruime, luxe en complete woonkeuken.DESCRIPTION

Elegant, spacious and bright ground-floor apartment measuring 85 m2, renovated in 2018, with a comfortable guest house of 12 m2 and a well-kept, green and sunny garden with decking terrace. The apartment is finished to a high standard and located in an authentic and quiet street with green areas and buildings in Amsterdam School Style architecture. The apartment has two comfortable bedrooms and a third bedroom or workplace in the guest apartment, a light and spacious south-facing living room and a very spacious, luxurious and complete kitchen.

***ENGLISH TRANSLATION CONTINUES BELOW THE DUTCH DESCRIPTIONINDELING

Dit mooie appartement is in 1937 gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school. Dit is te herkennen aan de erker aan de voorzijde van het appartement, een stenen portaal en een metselwerkgevel met een markant overstek. Het appartement ligt aan een brede groenstrook met trottoir. In 2018 is het appartement (onder architectuur) volledig gerenoveerd waarbij onder meer de woonkeuken is uitgebouwd, het appartement is voorzien van een nieuwe vloer en vensterbank, enkele wanden opnieuw zijn gestukt en alle wanden, kozijnen en deuren zijn geverfd. Ook zijn alle wandcontactdozen en schakelaars in het appartement vervangen en zijn er meerdere dimmers en LED-spots geïnstalleerd. De renovatie is met veel aandacht en oog voor detail uitgevoerd.

Bij binnenkomst in de hal voel je je meteen thuis, je hangt je jas op in de handige garderobekast en loopt rechts de ruime en lumineuze woonkamer in. Net als de andere ruimtes van dit appartement, heeft de woonkamer een hoog plafond en een fijne indeling. De woonkamer biedt talloze mogelijkheden voor een riante zithoek met nog genoeg ruimte voor een leeshoek, werkplek of piano. De woonkamer is voorzien van een fraaie vaste kastenwand voor al je boeken, kunst en curiosa. Dan de (gerenoveerde) woonkeuken: deze grote ruimte is zeer licht dankzij dubbele dakramen (met ingebouwde raamverduistering) en een achterpui met veel glas en dubbele terrasdeuren. De woonkeuken is onder meer voorzien van een hoekhaard (van het merk Dru), ingebouwde plafondspeakers (van het merk Bowers en Wilkins) en dimbare LED-spotverlichting. Kortom, een ideale ruimte voor een gezellig diner of een goed boek met een lekker glas wijn.

Vanuit de woonkeuken betreed je de twee slaapkamers. Beide slaapkamers bieden voldoende ruimte voor een riant tweepersoonsbed en een losse kast of commode. Slaapkamer één is bovendien voorzien van een vaste (open) wandkast. Ook de tuin betreed je via de dubbele terrasdeuren vanuit de woonkeuken en is circa 36 m² groot. De tuin met vlonderterras biedt een oase aan rust. In de zomer heb je de gehele dag zon en kun je heerlijk ontspannen aan je picknicktafel of vanuit je hangmat met een lekkere cocktail. Achterin de tuin staat het riante gastenverblijf. Dit gebouw kan worden benut als werkplek, derde slaapkamer of logeerkamer. Het gastenverblijf is voorzien van een betonnen gietvloer (afgewerkt met laminaat) en de wanden en plafonds zijn gestukt en geschilderd. Doordat het gastenverblijf tevens beschikt over centrale verwarming en elektra is deze ruimte geschikt voor alledaags gebruik.

De badkamer en het toilet zijn apart. Het toilet is ruim en voorzien van een hangtoilet en fontein. De badkamer is praktisch ingedeeld en heeft een inloopdouche, stenen wastafelmeubel en bevat aansluitingen voor je wasmachine en droger. Onder het schuine plafond is extra kastruimte gecreëerd voor je handdoeken en voorraad toiletartikelen.LIGGING

De Bloys van Treslongstraat is een rustige straat tussen de wijken Landlust en De Baarsjes, in Amsterdam West. De Bloys van Treslongstraat bevindt zich nabij de Rijpgracht en de Admiraal de Ruijterweg. Met tien minuten fietsen ben je op de Dam in hartje Amsterdam!

De bushaltes voor de lijnen 18 en 80 zijn op enkele minuten wandelen van het appartement gelegen, net als de tramhaltes voor de tramlijnen 13, 17 en 19. Zo ben je uitstekend aangesloten op het openbaar vervoer en binnen enkele minuten op Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal Station. Kortom, aan mobiliteit geen gebrek.

Er is een Albert Heijn om de hoek op de Jan van Galenstraat en niet veel verder vind je een Dirk van de Broek. De Jan van Galenstraat biedt verder een overvloed aan winkels (zoals de Blokker, de Kruidvat en de Etos) waardoor je van alle gemakken bent voorzien.

Voor goed eten en drinken kom je in de buurt ook niets tekort. Er zijn vele restaurantjes, zoals pizzeria FAAM, buurtcafé Radijs en restaurant Spaghetteria aan de Rijpgracht. Voor een goede lunch ga je naar Local Hero of Selma’s aan de Jan van Galenstraat. Behoefte aan een lekkere kop koffie? Day Made en Bagels en Beans zijn binnen handbereik op de Jan van Galenstraat. Voor een borrel bieden Bar Spek en Partisan uitkomst. Met een paar minuten fietsen ben je in de Jordaan waar je ook terecht kunt bij de vele (lunch)cafes en gezellige kroegen.

Het Westerpark met zijn iconische Westergasfabriek, het Erasmus Park en het Rembrandtpark zijn allen op enkele minuten loopafstand van het appartement gelegen en bieden de mogelijkheid om te sporten, de hond uit te laten of te relaxen en te genieten van de zon. Mocht je met de auto moeten, dan ben je binnen enkele minuten op de ring A10, met al zijn uitvalswegen. Voor gezinnen is het een welkome buurt met goede kinderdagverblijven, basisscholen en middelbare scholen. Kortom, comfortabel wonen met alle voorzieningen binnen handbereik.BIJZONDERHEDEN

 • 97 m2 woonoppervlak ), waarvan 85 m2 in het appartement en 12 m2 in het gastenverblijf;
 • Appartement recent (in 2018) gerenoveerd;
 • Het gehele appartement (niet het gastenverblijf) is voorzien van dubbele beglazing;
 • Verwarming van het appartement middels centrale verwarming en haard in de woonkeuken;
 • CV ketel betreft een ketel van het merk Remeha uit 2007;
 • Geïsoleerd en verwarmd gastenverblijf in de tuin voorzien van elektra;
 • Erfpacht tot en met 30 april 2058;
 • De jaarlijkse canon bedraagt EUR 526,76;
 • Actieve en financieel gezonde VvE;
 • De maandelijkse bijdrage voor de VvE is EUR 95;
 • De VVE wordt professioneel beheerd door VvE NL.  ***ENGLISH TEXT

  LAYOUT

  This beautiful apartment was built in 1937 in the style of the Amsterdam school. This can be recognized by the bay window at the front of the apartment, a stone portal and a masonry façade with a distinct overhang. The apartment is on a wide green belt with a sidewalk. The apartment (under architecture) was completely renovated in 2018, including the live-in-kitchen, which has been extended, the apartment has a new floor and window sill, some walls have been plastered again and all walls, frames and doors have been painted. All sockets and switches in the apartment have also been replaced and several dimmers and LED spots have been installed. The renovation was carried out with great attentiveness and attention to detail.

  Upon entering the foyer, you feel at home instantly, hang your coat in the handy wardrobe and to the right you’ll enter the spacious and luminous living room. Just like the other rooms in this apartment, the living room has a high ceiling and a nice layout. The living room offers countless options for a generous seating area with more than enough space to accommodate, a reading corner, a workstation or a piano. The living room has a neat built-in cupboard wall for all your books, art and curiosities. Then the (renovated) live-in-kitchen: this large space is very light due to the double skylights (with built in tinted windows) and a rear facade with lots of window and double patio doors. The live-in-kitchen is equipped, among other things, with a corner fireplace (by Dru), built-in ceiling speakers (by Bowers en Wilkins) and dimmable LED spot lighting. In short, an ideal space for a cozy dinner or a good book with a fine glass of wine.

  From the live-in-kitchen you enter the two bedrooms. Both bedrooms offer enough space for a spacious double bed and a separate closet or chest of drawers. The first bedroom is already equipped with a fixed (open) wall cupboard. You also enter the large garden (approximately 36 m2) through the double terrace doors from the live-in-kitchen. The garden with decking terrace offers an oasis of peace. In the summer you have sun all day and you can relax at your picnic table or from your hammock with a nice cocktail. In the back of the garden is the spacious guesthouse. This building can be used as a workplace, a third bedroom or guest room. The guesthouse is equipped with a concrete cast floor (finished with laminate) and the walls and ceilings are plastered and painted. As the guesthouse also has central heating and electricity, this space is suitable for everyday use.

  The bathroom and the toilet are separate. The toilet is spacious and equipped with a hanging toilet and fountain. The bathroom is practically laid out and has a walk-in shower, stone washbasin furniture and contains connections for your washing machine and dryer. Under the sloping ceiling, extra cupboard space has been created for your towels and stock of toiletries.  LOCATION

  The Bloys van Treslongstraat is a quiet street between the Landlust and De Baarsjes neighborhoods in Amsterdam West. The Bloys van Treslongstraat is located near the Rijpgracht and the Admiraal de Ruijterweg. Within ten minutes of cycling you are on Dam Square in the heart of Amsterdam!

  The bus stops for lines 18 and 80 are located a few minutes' walk from the apartment, just like the tram stops for tram lines 13, 17 and 19. You are perfectly connected to public transport and within a few minutes to Amsterdam Sloterdijk and Amsterdam Central Station. In short, there is no lack of mobility.

  There is an Albert Heijn around the corner on the Jan van Galenstraat and not much further you will find a Dirk van de Broek. The Jan van Galenstraat also offers an abundance of shops (such as the Blokker, the Kruidvat and the Etos) so living here is made easy.

  For good food and drinks you will not miss out on anything in the area. There are many restaurants, such as pizzeria FAAM, neighborhood cafe Radijs and restaurant Spaghetteria on the Rijpgracht. For a good lunch, you can go to Local Hero or Selma’s on the Jan van Galenstraat. Need a nice cup of coffee? Day Made and Bagels en Beans are within reach on the Jan van Galenstraat. If you prefer a drink, then Bar Spek and Partisan certainly offer a solution. With a few minutes cycling you are in the Jordaan where you can also go to the many (lunch) cafes and cozy bars.

  The Westerpark with its iconic Westergasfabriek, the Erasmus Park and the Rembrandtpark are all within a few minutes walking distance of the apartment and offer the possibility to exercise, walk the dog or relax and enjoy the sun. If you have to go by car, then you are on the A10 ring road within minutes, with all its side roads. For families it is a welcoming neighborhood with good daycare centers, primary and secondary schools. In short, comfortable living with all convenience within reach.  SPECIAL REMARKS:
 • 97 m2 living space , of which 85 m² in the apartment and 12 m2 in the guesthouse;
 • Apartment recently renovated (in 2018);
 • The entire apartment (not the guesthouse) has double glazing;
 • Heating of the apartment through central heating and fireplace in the kitchen;
 • Central heating boiler is a boiler of the Remeha brand from 2007;
 • Isolated and heated guesthouse in the garden with electricity;
 • Annual ground lease (erfpacht) until April 30, 2058;
 • The annual ground rent (canon) amounts to EUR 526.76;
 • Active and financially healthy owners’ association (Vereniging van Eigenaren / VvE);
 • The monthly contribution for the VvE is EUR 95;
 • The VvE is professionally managed by VvE NL.

Overdracht

Vraagprijs
€ 550.000 k.k.
Aangeboden sinds
5 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
97 m²
Inhoud
342 m³

Bouw

Type woning
Appartement
Soort woning
Galerijflat, Appartement
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1937

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3

Buitenruimte

Tuin
Aanwezig

In de buurt

Openbaar vervoer
Type
Afstand
-
-
-
Supermarkten
Type
Afstand
-
-
-
Scholen en Universiteiten
Type
Afstand
-
-
-
Kinderopvang
Type
Afstand
-
-
-
Meld een probleem met deze woning
Contact de makelaar

Makelaarsbalie

Meld een probleem met deze woning