Pararius Huurwoningen
szesxwbq

Te koop: Huis Prins Frederiklaan 26 in Amersfoort

€ 1.285.000,- k.k.

Details

Buurt
Mr. Th. Heemskerklaan
Straat
Prins Frederiklaan
Postcode
3818 KC
Vraagprijs
€ 1.285.000,-
Status
Beschikbaar
Aangeboden sinds
> 3 maanden
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5

Woninginformatie

Type woning
Huis
Soort woning
Villa
Bouwjaar
1929
Oppervlakte (m²)
268 m²
Perceeloppervlakte (m²)
878 m²
Inhoud (m³)
952 m³

Beschrijving

BERGKWARTIER
BESCHERMD STADSGEZICHT
STATION OP LOOPAFSTAND

Het Bergkwartier is een bijzondere wijk. De groene omgeving, de charmante hoogteverschillen en de bijna dorpse rust maken dit een prachtige plek om te wonen.
De nabijheid van het station, maar ook van andere voorzieningen als scholen, sportverenigingen en de binnenstad dragen daar in belangrijke mate aan bij.

In het Bergkwartier is een aantal plekken mooier dan andere. Dit deel van de Prins Frederiklaan is zo’n bijzondere plek. Het vrije uitzicht over de groene bosrand die het Limvioveld omzoomt is zeldzaam.

Dit huis is de helft van de villa die onder architectuur van Klijnstra werd gebouwd. Een doordachte verbouwing maakte dat er ruim 25 jaar geleden twee woningen ontstonden. Klijnstra heeft in Amersfoort veel bijzondere huizen gerealiseerd en ook hier is zijn vakmanschap duidelijk zichtbaar; dat de gemeente Amersfoort het huis als monument aanmerkte is nauwelijks verrassend te noemen.

Indeling:

Via een paar treden wordt de voordeur bereikt. De wat hogere ligging zorgt voor vrijheid en privacy. Via de hal is de woonkamer bereikbaar. Hoge balkenplafonds, bijzondere glas-in-loodramen bepalen de sfeer in deze ruimte. De keuken is half open. Er zijn openslaande deuren naar de tuin in zowel de keuken als de woonkamer. Een trap leidt vanuit de keuken naar het souterrain. Deze ruimte biedt plaats aan een bijkeuken/waskelder, een grote wijnkelder en ook de inpandige garage is via deze woonlaag bereikbaar.

Op de eerste verdieping is de hoofdslaapkamer meer dan het vermelden waard. Het uitzicht over het groen is mooi. De kamer is groot en er is voldoende bergruimte.
De badkamer is licht betegeld, het uitzicht vanuit het bad is onovertroffen. Op deze verdieping zijn verder een intiem terras, twee kleinere kamers en een grotere kamer te vinden.
De tweede verdieping biedt een vijfde slaapkamer, de opstelling van de CV-ketel en heel veel bergruimte. Met wat aanpassingen is hier zeker meer mogelijk.

De tuin

De vrijheid in de tuin is uitzonderlijk. De kavel is breed waardoor buren overal ver weg lijken.
Extra aandacht verdient de architectuur van de tuin. Bloeiende borders, heesters maar ook bomen van formaat zorgen voor een prachtige buitenruimte.

Bijzonderheden:

Gemeentelijk monument
Grote, prachtig aangelegde tuin
Beregeningsinstallatie
Inpandige garage
Subtiele stalen kozijnen in stenen kozijnen
Bijzondere stenen vesterbanken
Alarminstallatie
Uitstekend onderhouden
Gebruiksoppervlakte 268 m incl souterrain en inpandige garage

+ Toon meer

Makelaar

Sträter ERA Makelaardij woningverkoop in Soest en omgeving
Soesterbergsestraat 32 A, 3768 EJ Soest