Hooijdonkseweg 2

4823 ZD Breda (Hagebeemd)
€ 995.000 k.k.
kamers
6
woonopp.
308 m²
perceelopp.
10000 m²
bouwjaar
1906

Beschrijving

!Bekijk nu ook de VIRTUELE TOUR op onze WEBSITE!
Deze fraaie en historische woonboerderij met Vlaamse schuur ligt op een royaal perceel van maar liefst 10.000 m2 in het buitengebied van Breda. Hier kunt u in alle rust wonen, op korte afstand van de benodigde voorzieningen van de stad. De woonboerderij (308 m2) met rieten kap is al meer dan 100 jaar oud, maar is in 2006 volledig gerenoveerd met behoud van authentieke “boerderij” elementen. Natuurlijk is dat gedaan met hoogwaardige materialen van nu, zodat u er nog jarenlang onbezorgd kunt wonen. Daarnaast biedt de Vlaamse Schuur (103 m2) mogelijkheden voor een tweede woning of een gastenverblijf. Door de grootte van de grond om de woning en schuur heen, kunt u denken aan bijvoorbeeld het houden van paarden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat zou u doen met zoveel woonruimte en grond? Kom het zelf bekijken aan de Hooijdonkseweg 2 in Breda.

Begane grond:
Overdekte entree, ruime hal met meterkast (9 groepen, 1 kookgroep, 2 aardlekschakelaars, 2 hoofdschakelaars), de volledig betegelde toiletruimte met zwevend closet en fontein en de vaste trapopgang naar de eerste verdieping. Vanuit de hal kunt u via een loopdeur naar de kantoor-/werkruimte en middels schuifdeuren met glas in lood naar de ruime woonkamer.

De sfeervolle woonkamer is ca. 90 m2 groot en is voorzien van een grote gashaard en een vaste kast. De authentieke balken en hoge plafonds zorgen voor extra sfeer. Via 2 openslaande deuren kunt u de tuin bereiken. In de zijgevel is een loopdeur aanwezig. Deze royale woonkamer staat in open verbinding met de keuken die via een 4-tal treden te bereiken is.

De ruime leefkeuken (ca. 6.00 x 4.80 m) heeft een rechte keukenopstelling, een spoeleiland met eetbar en een vaste kastenwand. De keuken is voorzien van diverse onderkasten, laden, oven, 6-pits gasfornuis, afzuigkap, dubbele rvs spoelbak, vaatwasser, losstaande koelkast/vriezer en een arduinen werkblad. Vanuit de keuken bereikt u de bijkeuken en de kantoor-/werkruimte.

De bijkeuken (ca. 3.10 x 2.05 m) is voorzien van de opstelplaats van de c.v.-combiketel (Nefit, 2007) en de aansluitingen t.b.v. de wasapparatuur. Middels een loopdeur bereikt u de achtertuin.

De kantoor-/werkruimte is ca. 4.92 x 2.80 m groot en is voorzien van een vaste kast. Vanuit deze ruimte bereikt u de hal en de slaapkamer op de begane grond.

De ruime slaapkamer die gelegen is op de begane grond is ca. 5.97 x 3.86 m groot en heeft een inloopkast. Vanuit deze slaapkamer kunt u naar de badkamer.

De moderne badkamer (ca. 3.20 x 3.60 m) is deels betegeld en voorzien van een inloopdouche, een ligbad (beide voorzien van handdouche en thermostaatkraan), wastafel, zwevend closet, designradiator en inbouwkasten.

1e verdieping:
Op deze verdieping heeft u een ruime overloop met vide, dakkapel en bergruimte achter knieschotten, een tussenruimte, 2 slaapkamers, de 2e badkamer en een separate toiletruimte.

De tussenruimte is ca. 6.04 x 3.70 m groot en is uitgebreid middels een dakkapel en is voor diverse doeleinden te gebruiken. Ook biedt deze ruimte mogelijkheden voor het creëren van een extra slaapkamer.

De separate toiletruimte is volledig betegeld en heeft een zwevend closet en fontein.

De deels betegelde badkamer (ca. 4.94 x 1.55 m) heeft een dakkapel met douche met handdouche en thermostaatkraan en een wastafel met meubel.

De slaapkamers op deze verdieping zijn resp. ca. 6.48 x 2.51 m en ca. 6.48 x 2.62 m groot en zijn beiden uitgebreid middels een dakkapel.

Tuin:
De tuin van de woning is rondom deze woning gelegen. Deze tuin is voorzien van sierbestrating, volwassen begroeiing, diverse borders, groot gazon en een dierenverblijf.
Ook zijn er in deze tuin voldoende buitenkranen, elektra en verlichting aanwezig, en is er een beregeningsinstallatie.
Aan de voorzijde kunt u middels een afsluitbare poort via een oprit naar de parkeerplaats, waar parkeergelegenheid is voor meerdere auto’s.
In deze tuin, die vrij gelegen is, kunt u volop genieten van de zon, een schaduwplek, privacy en van de natuur. U kunt hier heerlijk ontspannen met een boek en een goed glas wijn. Bent u een dierenliefhebber dan kunt u hier genieten van de dieren op eigen terrein. Kortom, na een dag hard werken is het hier heerlijk thuiskomen!

Omschrijving Vlaamse schuur:
Bij deze woning hoort een Vlaamse Schuur van ca. 103 m2. Deze schuur biedt mogelijkheden voor een tweede woning of een gastenverblijf.

Begane grond:
Via een loopdeur of openslaande deuren bereikt u de woonkamer. De woonkamer (ca. 4.85 x 7.10 m) is voorzien van een gashaard met Franse schouw en inbouwverlichting. De woonkamer staat in open verbinding met de keuken. Tevens bereikt u de vanuit de woonkamer de slaapkamer, badkamer en de inpandige berging. Middels de vaste trapopgang kunt u naar de 1e verdieping.

De keuken (ca. 3.50 x 4.20 m) heeft een U-vormige opstelling en is voorzien van diverse boven- en onderkasten, koelkast, 4-pits inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, r.v.s. spoelbak en een kunststof werkblad.

De slaapkamer op de begane grond is ca. 3.50 x 2.90 m groot.

De volledig betegelde badkamer (ca. 1.70 x 2.15 m) is voorzien van een inloopdouche met handdouche en thermostaatkraan, zwevend closet en een wastafel.

1e verdieping:
Op deze verdieping heeft u een overloop en 2 slaapkamers. De slaapkamers zijn resp. ca. 3.70 x 3.70 m en ca. 5.07/1.95 x 3.60/1.60 m groot en beide kamers hebben voldoende bergruimte achter schotten en een dakvenster, zodat u voldoende lichtinval heeft.

Inpandige berging:
De inpandige berging is ca. 3.42 x 4.83 m groot. Hier bevinden zich de aansluitingen t.b.v. de wasapparatuur, een elektrische boiler, de meterkast, uitstortgootsteen en u heeft openslaande deuren naar de tuin.

Algemeen:

 • De woning en de Vlaamse schuur zijn volledig geïsoleerd en voorzien van dak-, muur- en vloerisolatie.
 • De woning en de Vlaamse schuur zijn voorzien van hardhouten kozijnen met dubbele beglazing.
 • De begane grond van de woning is voorzien van een plavuizen vloer, m.u.v. de slaapkamer, deze heeft een laminaatvloer.
 • De 1e verdieping van de woning is voorzien van een laminaatvloer.
 • De begane grond en 1e verdieping van de Vlaamse Schuur zijn voorzien van een laminaatvloer.
 • De wanden van de woning en de Vlaamse schuur zijn glad gestuct.
 • De begane grond van de woning is voorzien van vloerverwarming, m.u.v. de werkkamer en slaapkamer.
 • De woning is voorzien van mechanische ventilatie.
 • De oprit biedt parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein.
 • De tuin is voorzien van een beregeningsinstallatie.
 • Er is een asbestsanering uitgevoerd, dit rapport is op te vragen.
 • Dit perceel leent zich voor het houden van paarden.
 • Voorzieningen zoals scholen, winkels, uitvalswegen en het station zijn in de nabijheid.

Deze woonboerderij met Vlaamse schuur kan gebruikt kan worden voor meerdere doeleinden. De mogelijkheden zijn hier eindeloos. Interesse? Wij nodigen u graag uit om zelf te komen kijken bij de Hooijdonkseweg 2 in Breda.

Breda:
Breda is een echte Brabantse stad met een levendig centrum. Wonen in Breda betekent genieten van cafés, terrassen en winkels, maar ook van musea, theater en bioscopen. Daarnaast heeft Breda een bosrijke omgeving, met onder andere de Rith, het Mastbos, het Liesbos, de Ulvenhoutse bossen en de Teteringse Heide.

De stad heeft een grote aantrekkingskracht op alleenstaanden, jonge gezinnen, senioren en studenten. Er is dan ook voor ieder wat wils te vinden in het woningaanbod. En elke wijk in Breda heeft zijn eigen karakter. Agnes Tomesen verkoopt woningen in heel Breda.

Verkoopvoorwaarden:
Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het is bij de verkoper niet bekend dat er asbesthoudende materialen zijn verwerkt, het eventuele risico hiervan gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 110 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Meetinstructie NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat u ziet is wat u koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas na ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Dit wil zeggen dat er pas sprake is van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt tevens niet gezien als een rechtsgeldige overeenkomst.

Waarborgsom of bankgarantie
Omdat Agnes Tomesen Makelaardij is aangesloten bij de NVM wordt gebruik gemaakt van de modelkoopovereenkomst zoals deze is vastgesteld door de NVM, VBO, de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. In deze koopakte wordt door ons standaard opgenomen dat er een waarborgsom of een bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom gesteld dient te worden.

Verkoopdocumentatie
Deze documentatie is met zorg door ons samengesteld, echter voor de juistheid van de verstrekte informatie zijn wij in de regel in grote mate afhankelijk van derden en derhalve aanvaarden de verkoper en wij geen aansprakelijkheid.

Tot slot:
Wij vinden het fijn dat u de moeite neemt om de informatie van deze woning door te nemen. Als u hem wilt bezichtigen, kan dat natuurlijk. Dan laten wij u de woning zien zoals hij op dit moment is ingericht en ingedeeld. We leiden u rond in de bestaande situatie, maar misschien heeft u andere ideeën. Daar luisteren we graag naar. We leggen uit wat u met de ruimtes en de indeling kunt doen om er een nieuwe bestemming aan te geven die u past. Met beperkte middelen kunt u veel bereiken. Tijdens de bezichtiging maken we dat graag duidelijk.

Als u nog vragen heeft, neemt u dan contact met ons op. Dat kan per e-mail of telefonisch. We zijn u graag van dienst!

Overdracht

Vraagprijs
€ 995.000 k.k.
Aangeboden sinds
3 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
308 m²
Perceeloppervlakte
10000 m²
Inhoud
1360 m³

Bouw

Type woning
Huis
Soort woning
Woonboerderij, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Bad, Dakkapel, Mechanische ventilatie, Douche, Bergruimte, Toilet, Wasruimte

Buitenruimte

Ligging
Aan een rustige weg, vrij uitzicht, landelijk gebied
Tuin
Aanwezig

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbele beglazing
Verwarming
CV-ketel, Gedeeltelijke vloerverwarming, Gashaard
Warm water
CV-ketel
Cv-ketel
Nefit (Gas, uit 2007, Eigendom)

Bergruimte

Schuur/Berging
Aanwezig
Omschrijving
Vrijstaand steen

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar

In de buurt

Openbaar vervoer
Type
Afstand
-
-
-
Supermarkten
Type
Afstand
-
-
-
Scholen en Universiteiten
Type
Afstand
-
-
-
Kinderopvang
Type
Afstand
-
-
-
Meld een probleem met deze woning
Contact de makelaar

Agnes Tomesen Makelaardij

Meld een probleem met deze woning