Pararius Huurwoningen
szesxwbq

Te koop: Huis Kerkstraat 30 in Dodewaard

€ 560.000,- k.k.

Details

Buurt
Kom Dodewaard met Hien
Straat
Kerkstraat
Postcode
6669 DD
Vraagprijs
€ 560.000,-
Status
Beschikbaar
Aangeboden sinds
13-11-2018
Aantal kamers
6

Woninginformatie

Type woning
Huis
Soort woning
Eengezinswoning
Bouwjaar
1997
Oppervlakte (m²)
220 m²
Perceeloppervlakte (m²)
2.625 m²
Inhoud (m³)
730 m³

Beschrijving

Een zeer vrij-staande villa met atelier of praktijkruimte van ruim 220 m2, omgeven door een weelderige tuin op maar liefst 2500m2. Als je érgens vrij kunt wonen, dan is het hier!

In 1997, een warme droge zomer, werd midden in een weiland als perceelbegrenzing een sloot gegraven, met daarop aansluitend een grote diepe vijver. Aan de oever werd vervolgens deze ruime villa gebouwd. Bomen en struiken werden geplant, verhogingen opgeworpen, een erfscheidingswal aangelegd en toen het huis klaar was, had ook de tuin zijn vorm gekregen.

Nu, na 20 jaar, straalt het geheel een sfeer uit van riant wonen in een park!
Het heerlijke buitengevoel wordt versterkt door de aanwezigheid van een met pannen gedekte veranda, maar liefst 8 buitendeuren, een ruim dakoverstek op het zuiden en een in het ontwerp van het huis geïntegreerde plantenkas, die bovendien een groot aandeel levert in de verwarming van de woning.

Door de onbelemmerde ligging op het zuiden en een ideale dakhelling, voorzien 12 zonnepanelen voor een groot deel in de elektriciteitsbehoefte.

Het huis is voorzien van centrale verwarming met vloerverwarming op geïsoleerde vloerplaten, en er is een dubbel rookkanaal voor het stoken van een houtkachel, waarvoor bomen aan de rand van het terrein jaarlijks ruime hoeveelheden brandstof leveren.

De gehele benedenverdieping is plint- en drempelloos afgewerkt, en doordat de binnenmuren niet dragend zijn is iedere herindeling mogelijk. Mede door de aanwezigheid van de vele buitendeuren is deze zeer ruime woning ook eenvoudig geschikt te maken voor dubbele bewoning.

Deze moderne woning is technisch in zeer goede staat, op een rotsvaste fundering, waarbij op ambacht van bouwtechniek, isolatie van de woning en energiebesparende maatregelen nooit is bespaard. De afwerking van de woning is degelijk en doelmatig. Een dergelijke combinatie van kwaliteit en het vrije leven buitenaf zult u niet snel treffen!

Indeling
Door de hal met meterkast, langs de wasruimte met wasmachineaansluiting, dubbele spoelbak en regelpaneel voor de vloerverwarming, komt u in de keuken en open leef- en eetruimte van 57 m2. Deze lichte ruimte geeft via drie (dubbele) buitendeuren toegang tot de plantenkas, de veranda of het terras aan het water. De woonruimte heeft een dubbel rookkanaal voor een houtkachel.

Door een gang komt u – langs de trapopgang, de provisiekast en het toilet – bij het atelier van 34 m2, voorzien van warm en koud stromend water en een tweede aansluiting op het rookkanaal.

Vanuit het atelier kunt u op twee plaatsen naar buiten, of kunt u naar de garage/werkplaats met roldeur en twee buitendeuren. Deze werkplaats heeft een aparte gasaansluiting en is 24 m2 groot, maar kan door de volledige isolatie en daglichtinval ook uitstekend bij de woonruimte of het atelier worden betrokken.

De dichte houten trap in de gang leidt u naar een ruime overloop op de eerste verdieping.
Direct links, achter de brandmuur, ligt een slaapkamer c.q. atelier met plafondhoogte van 4,5 m en een oppervlakte van 39 m2. Het balkon met dubbele deuren op het oosten biedt iedere dag weer een geweldig uitzicht op de zonsopkomst!
Indien gewenst is in deze zeer royale ruimte eenvoudig een vijfde (slaap)kamer te realiseren.

In de aangrenzende C.V.-ruimte bevind zich de Nefit HR Combiketel uit 2014.

Tegenover de volgende slaapkamer van 13,5 m2, ligt de badkamer met douche, toilet en twee aparte wastafels en een grootte van 14,5 m2.

Aan de voorkant van het huis bevinden zich op het westen (zonsondergang) twee grote slaapkamers van respectievelijk 17 m2 en 18,5 m2.

Alle slaapkamers en de badkamer zijn voorzien van grote Velux-dakramen, en uitzetramen op de oost- en westkant.

Boven dit alles nog een ruime vliering met daarop – naast de nodige bergruimte – de omvormer van de zonnepanelen en de afzuiginstallatie ten behoeve van toilet en badkamer. Deze zolder is via een vlizotrap bereikbaar en heeft middenop stahoogte.

Bent u geïnteresseerd in deze woning? Een bezichtiging kan ook buiten kantoortijden en in het weekend plaatsvinden!

+ Toon meer

Makelaar

Makelaarsland woningverkoop in Alkmaar en omgeving
Keesomstraat 16 b, 1821BS Alkmaar