Pararius Huurwoningen
szesxwbq

Te koop: Huis Kameren 4 in Heeswijk-Dinther

€ 680.000,- k.k.

Verkocht onder voorbehoud

Details

Provincie
Heeswijk-Dinther
Straat
Kameren
Postcode
5473 VC
Vraagprijs
€ 680.000,-
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aangeboden sinds
> 3 maanden
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
3
Faciliteiten
Alarm, Rookkanaal, Garage

Woninginformatie

Type woning
Huis
Soort woning
Boerderij
Isolatie
Ecoconstructie
Verwarming
Gaskachel
Oppervlakte (m²)
250 m²
Inhoud (m³)
3.000 m³

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, Buiten bebouwde kom, Bebost gebied, Open gebied, Vrij zicht

Beschrijving

De boerderij, die te bereiken is via een fraaie eikenlaan aangesloten op de Gouverneursweg, heeft een inhoud van maar liefst ongeveer 3000 m3. Er zijn dus ruime mogelijkheden om van het inwendig onverbouwde deel, met zeer fraaie gebinten, een fantastisch geheel te maken. De basis is aanwezig!

Bij de boerderij behoren ongeveer 1200 m2 stallen, die nog door de eigenaar zullen worden gesloopt. Over de wijze van invulling van deze stallen loopt inmiddels overleg met de Gemeente. Het is aan de nieuwe erfpachter/opstaller hoe de uiteindelijke invulling van de m2 gestalte zal krijgen.
Het geheel wordt aangeboden op een perceel van ongeveer 7.500 m2, doch in overleg kan de uit te geven oppervlakte worden uitgebreid naar ongeveer 11 hectare in erfpacht.

De boerderij is landschappelijk zeer fraai gelegen en beeldbepalend voor de omgeving. Hierbij zorgen eikenbomen langs de oprijlaan voor een lommerrijke sfeer. De ligging is op circa 5 minuten rijafstand van het centrum van Heeswijk-
Dinther met nagenoeg alle noodzakelijke voorzieningen voorhanden. Het bruisende 's-Hertogenbosch is in ongeveer 20 minuten bereikbaar.

Het gemeentelijke monument is een degelijke verschijning. De luiken en authentieke ramen met roedeverdeling geven de boerderij extra cachet. Authentieke details zijn ook aanwezig in het interieur van de boerderij.

De grond zal worden uitgegeven in erfpacht voor de duur van minimaal 30 jaar. Hiervoor wordt jaarlijks een fiscaal aftrekbare canon betaald van € 12.000 k.k. per jaar. De canon ligt in principe voor de looptijd van de erfpacht vast, maar wordt wel jaarlijks geïndexeerd op basis van het CPI prijsindexcijfer.
Na 20 jaar kan de canon eventueel worden herzien op basis van de dan geldende marktwaarde.
Voor de opstallen koopt u het opstalrecht. De vraagprijs voor de opstallen is € 200.000 k.k.
Basis voor de 30-jarige erfpachtakte is verder de "Bancaire richtlijn financierbaarheid erfpachtrechten" van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Het geheel is een herbestemmingslocatie. Over de haalbaarheid daarvan is rapportage op aanvraag beschikbaar. Voorwaarde is dat de cultuurhistorische waarde niet zal worden aangetast. Daarom is een gedegen kennis en expertise bij de ontwikkeling van dit project noodzakelijk. Doch een uitgelezen kans om iets heel moois te verwezenlijken op een zeer bijzondere locatie, waarvan de bouwhistorie teruggaat tot eind middeleeuwen.

Wij verstrekken u graag meer informatie over de rechtsfiguur van erfpacht. Het recht van erfpacht is in Nederland een zeer oude en veel voorkomende vorm van grondgebruik, waarvan met name in grote steden, zoals Amsterdam en Rotterdam, veel gebruik wordt gemaakt.

Dat het geheel is aangemerkt als een Gemeentemonument kan voordeel opleveren bij restauratie en onderhoud van de opstallen. Daarbij moeten de monumentale zaken in stand worden gelaten.
Van de koper/erfpachter kan medewerking worden gevraagd om opnieuw te rangschikken onder de Natuurschoonwet 1928. Dit kan fiscale voordelen bieden.

De muren van het object bestaan uit metselwerk opgetrokken uit handvorm bezande bruinrode bakstenen in kruisverband met kalkvoeg. De plintzone is voorzien van donkere bakstenen. Het wolfsdak is gedekt met pannen. De houten kozijnen zijn voorzien van enkele beglazing en er is sprake van een nieuwe houten verdiepingsvloer. Het object is aangesloten op water, elektriciteitsnet (krachtstroom) en de riolering, maar heeft geen vaste gasaansluiting. Verder ligt de glasvezelkabel gereed voor aansluiting.

Indeling van het huidige nog bestaande woongedeelte:
Entree via woonkamer met plavuizenvloer, boerenschouw en hardhouten binnendeuren, woonkeuken met aardappelkelder, trap naar opkamer. Twee slaapkamers.
Trap via voormalige stal naar open zolder.

Vraagprijs opstallen € 200.000 k.k. Erfpachtcanon € 12.000 k.k. per jaar.

Foto's buitenzijde zijn van vóór de renovatie van het casco. Nieuwe foto's volgen.
Het geheel wordt thans anti-kraak bewoond en is met camera's beveiligd.

+ Toon meer

Makelaar

Krabbe c.s. Rentmeesters BV woningverkoop in Enschede en omgeving
Heeckerenlaan 15, 7531HW Enschede