Pararius Huurwoningen

Te koop: Huis 's-Gravenweg 194 in Nieuwerkerk aan den IJssel

€ 1.599.000,- k.k.

Details

Buurt
Verspreide huizen Esse Polder
Straat
's-Gravenweg
Postcode
2911 CK
Vraagprijs
€ 1.599.000,-
Status
Beschikbaar
Aangeboden sinds
24-03-2019
Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
6
Verdiepingen
2
Aantal badkamers
2
Badkamerfaciliteiten
Toilet, Jacuzzi
Faciliteiten
Alarm, Parkeergelegenheid, Garage

Woninginformatie

Type woning
Huis
Soort woning
Villa
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Bouwjaar
1990
Oppervlakte (m²)
626 m²
Inhoud (m³)
2.571 m³

Buitenruimte

Tuin aanwezig
Ja
Ligging
Vrij zicht, Buiten bebouwde kom, Aan het bos, Aan rustige weg, Aan water, Bebost gebied

Beschrijving

Aan deze villa, gelegen aan de landelijke ’s-Gravenweg ga je niet zomaar voorbij. Het modernistisch vormgegeven pand is een regelrechte eye-catcher. Een bekend architect ontwierp het pand rond 1990 voor zichzelf en zijn gezin. Hij maakte zijn zienswijze op wonen en werken onder één dak tot een ultiem statement.

Wonen, werken en genieten komen hier op onnavolgbare wijze samen. Of u het pand nu als XXL villa gebruikt, voor kantoor- of praktijk aan huis (met eigen ingang) danwel een combinatie van wonen met mantelzorg, het kan hier allemaal.

Een lang pad, geflankeerd door gesnoeide catalpa’s, voert naar de overdekte voordeur van het woongedeelte van de villa, terwijl de entree van het kantoorgedeelte wordt gekenmerkt door een schuin aflopende, glazen façade. Een compositie van vier dakplatanen in een perk vol geurende lavendel verzacht de strakke belijning van het pand en geeft het een mediterraan accent.

Beauty is in the eye of the beholder. De verkoper is zelf toe aan iets anders maar woont nog steeds met veel plezier in dit unieke object. Hij somt de geneugten van dit huis moeiteloos op: de enorme ruimte (bijna 700 m² vloeroppervlak!), het daglicht dat het huis overal onbelemmerd binnenstroomt, de samensmelting tussen binnen en buiten, het comfort en de vele mogelijkheden die de villa biedt – het is gewoon een heerlijk leefhuis!

De fraaie keuken, voorzien van alle luxe, kijkt uit op het romantische terras aan de voorzijde en staat in een open verbinding met de eetkamer. Een roomdivider met een tweezijdige, gasgestookte open haard scheidt de eetkamer van de riante living.

De opvallendste ruimte in huis is echter de tuinkamer, die baadt in het licht. Het glazen dak kan met een druk op de knop geheel worden geopend, waardoor een heerlijke buitenkamer ontstaat. Dankzij de kamerbrede schuifpuien in de living en de tuinkamer kan het hele huis worden ‘geopend’ en waait buiten ongehinderd naar binnen.

Langs de langwerpige, rechte spiegelvijver in de achtertuin bloeien honderden hortensia’s ‘Annabelle’ – een feest voor het oog! Niet alleen vanuit de woonkamer, maar vooral vanuit de ronde whirlpool in de spectaculaire badkamer, die zich door de halfronde, glazen achterwand middenin de achtertuin lijkt te bevinden.

Bij de aangrenzende master bedroom hoort uiteraard ook een luxueuze garderobekamer met een zee aan kastruimte.

Op de begane grond en de verdieping bevinden zich nog vier extra slaapkamers, een fitnessroom (of zesde slaapkamer) en een badkamer.

Het kantoor achter de glazen voorpui is nu in gebruik als grand café annex biljartkamer en heeft een eigen toiletgroep, die gemakkelijk kan worden verbouwd tot een extra badkamer. Met deze fantastische, afgescheiden ruimte kun je letterlijk alle kanten op: een autonome woonruimte voor inwonende ouders, kinderen, voor de au pair en een gerieflijk en zeer ruim kantoor aan huis. Het zijn enkele van de eindeloze mogelijkheden die dit huis haar toekomstige bewoners heeft te bieden.

En het bekende vastgoedspreekwoord 'locatie, locatie, locatie' lijkt welhaast geschapen voor dit pand: niet alleen vrijwel grenzend aan het 250 hectare grote recreatiegebied Hitland, maar ook op steenworp afstand van golfbanen en nabij uitvalswegen, scholen en winkels. En hadden we al verteld dat het bruisende stadscentrum van Rotterdam op nog geen tien minuten rijden ligt?

Nieuwsgierig geworden? Begrijpelijk! Dit huis moet je gezien hebben. Bel ons en wij regelen het voor u. U zult wellicht denken: wat een wonderlijk, futuristisch gebouw. Maar ga naar binnen en u weet: dit huis is gebouwd om mensen gelukkig te maken.

Disclaimer
Alle in de verkoopomschrijving en eventuele bijlagen genoemde informatie - waaronder doch niet uitsluiting maatvoering - heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat wordt uitgesloten. Aanbieding vrijblijvend, oplevering in overleg.

+ Toon meer

Makelaar

Hulstkamp Makelaars, woningverhuur en woningverkoop in Rotterdam en omgeving
Kralingse Plaslaan 98, 3061 DG Rotterdam

Toon alle koopwoningen aangeboden door Hulstkamp Makelaars