Pararius Huurwoningen

Te koop: Huis Dorpsstraat 2 in Vaassen

€ 795.000,- k.k.

Details

Buurt
Vaassen-Centrum
Straat
Dorpsstraat
Postcode
8171 BP
Vraagprijs
€ 795.000,-
Status
Beschikbaar
Aangeboden sinds
> 3 maanden
Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
3
Faciliteiten
Rookkanaal, TV aansluiting, Garage

Woninginformatie

Type woning
Huis
Soort woning
Villa
Isolatie
Gedeeltelijk dubbele beglazing
Bouwtype
Bestaande bouw
Verwarming
Centrale verwarming
Bouwjaar
1914
Oppervlakte (m²)
317 m²
Perceeloppervlakte (m²)
1.238 m²
Inhoud (m³)
950 m³

Buitenruimte

Tuin aanwezig
Ja
Ligging
Bebost gebied, In centrum, In woonwijk
Tuininformatie
achtertuin;voortuin;zijtuin;tuin rondom

Beschrijving

"The Oak House"
Fantastische monumentale villa op beeldbepalende punt bij de Noorderlijke entree van Vaassen, op de hoek van de Dorpsstraat en de Prins Bernardlaan. Een villa met veel mogelijkheden, zoals kantoor/praktijk aan huis, inwoning, etc. De villa is gebouwd in 1913-1914 en later aan de achterzijde uitgebouwd.

Perceelsoppervlakte 1238 m2.
Woonoppervlakte 317 m2.
Overige inpandige ruimte 37 m2.

Indeling:

Begane grond: vestibule, hal, de rode kamer met haard, woonkamer met haard, serre en schuifpui naar de tuin.
Dichte (woon)keuken met prachtige keukenkast. Toegang tot de kelder (thans in gebruik als speelruimte en houtopslag). Achterportaal met toilet. Bijkeuken met aansluiting wasapparatuur, opstelling boiler, bergkast. Tussenhal met tweede toilet en doorgang naar aanbouw. Woon/werkkamer met keukenblok, vaste trap naar zolder (bijvoorbeeld te gebruiken als berg- of logeerruimte). Studio/tuinkamer.

1e Verdieping: bordestrap met op bordes toegang tot 3e toilet en badruimte met ligbad (voormalige slaapkamer). Overloop, 3 slaapkamers (waarvan 1 kamer met schouw en toegang tot dakterras boven de serre, 1 kamer met kasten en 1 met wastafel), badkamer met douche en wastafel, kamer/inloopkast. Vaste trap naar .. ..

2e Verdieping: overloop, ruime bergzolder met opstelling CV-ketel.

Gemeentelijk monument
Het ontwerp van de villa is van architect J. Dekker. De bouwstijl van het huis is het best te typeren als overgangsarchitectuur. Die term wordt gebruikt voor veel bouwwerken die kort na het begin van de twintigste eeuw zijn ontstaan en die een overgang vormen van neostijlen naar een meer moderne, niet of nauwelijks aan historische stijlelementen gebonden architectuur. Het gaat om ontwerpen die bijvoorbeeld invloeden van Jugendstil, chaletstijl en Berlagiaanse architectuur vertonen, zonder tot één van die stromingen gerekend te kunnen worden.
De villa aan de Dorpsstraat werd in 1913-1914 gebouwd. Voor de oorlog is de villa nog gebruikt als pension. In 1936 kreeg de villa de naam Eimmar. In de tweede wereldoorlog bood het pension onderdak aan talloze NSB aanhangers en landwachters. Na de oorlog volgt een reeks eigenaren die de villa gebruiken als woonhuis met kantoorruimte. Van 1971 tot 1975 was het een makelaarskantoor. Deze eigenaar schilderde de bakstenen gevels wit. De huidige eigenaar hebben de villa omgedoopt tot "The Oak House" vanwege de eikenbomen die om het pand staan.

In het interieur bevinden zich meerdere waardevolle elementen zoals een aantal schouwen, meerdere paneeldeuren, inbouwkasten in de keuken, de keukenschouw, terrazzovloeren, de kelder met troggewelven, binnenluiken, gedecoreerde stucplafonds en de oorspronkelijke trap met gedecoreerde balusters.

+ Toon meer

Makelaar

Tijmen Kroes Makelaar woningverkoop in Apeldoorn en omgeving
Prinses Beatrixlaan 260, 7312AA Apeldoorn