Pararius Huurwoningen

Te koop: Huis Zuideinde 28 in Westzaan

€ 569.000,- k.k.

Details

Buurt
Westzaan Zuid
Straat
Zuideinde
Postcode
1551 EJ
Vraagprijs
€ 569.000,-
Status
Beschikbaar
Aangeboden sinds
> 3 maanden
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
6
Faciliteiten
Garage

Woninginformatie

Type woning
Huis
Soort woning
Eengezinswoning
Isolatie
Muur, Dubbele beglazing
Bouwtype
Bestaande bouw
Verwarming
Centrale verwarming, Open haard
Bouwjaar
1860
Oppervlakte (m²)
145 m²
Perceeloppervlakte (m²)
437 m²
Inhoud (m³)
425 m³

Buitenruimte

Tuin aanwezig
Ja
Ligging
Aan vaarwater
Tuininformatie
achtertuin;voortuin;zijtuin

Beschrijving

ZUIDEINDE 26, 28 EN 41 IN WESTZAAN

Genieten van de natuur, maar toch in de bewoonde wereld?

Gelegen in het pittoreske dorp Westzaan vinden we deze schitterende vrijstaande woning, staande aan de historische lintbebouwing. In 1860 bouwde Meester Timmerman Klaas Simonsz. Koorn op deze plek zijn riante huis, werkplaats en, inmiddels verdwenen, koetshuis. Hier vinden we nu een parkeerterrein aan de overzijde van de dorpsweg. Al een eeuw lang is de woning in het bezit van één familie, waarvan de huidige eigenaar alweer de derde generatie is. Bovendien is het niet alleen zijn geboortehuis, maar zelfs dat van zijn vader. De woning heeft, ondanks de respectabele leeftijd, slechts 6 eigenaren gehad. U kunt de 7e eigenaar worden!
In de laatste eeuw hebben er diverse verbouwingen en uitbreidingen plaatsgevonden, waardoor de woning en werkplaats aanmerkelijk zijn vergroot. De woning heeft een teakhouten voordeur, voorzien van een fraai gebrandschilderd raam, maar het is voor de bewoners en de vele gasten altijd een zogenaamd 'achterom huis' gebleven. Eenmaal door de poort naar het achtererf, besef je pas wat voor een unieke plek dit is. De achtertuin heeft volledige privacy en u zult zich op een eiland midden in de natuur wanen. Dat komt ook door de ligging aan open vaarwater, waar u vanaf uw eigen erf zo de omliggende natuurgebieden in kunt varen en ook de grachten van Amsterdam en Haarlem zijn met de boot prima te bereiken. In de tuin en vanuit de woonkeuken, voorzien van een groot raam, is het fantastisch genieten van de natuur. In de tuin en het water zien we onder andere ijsvogels, merels, futen, spechten, roodborstjes, zwaluwen, maar ook diverse roofvogels, zoals uilen. Waar de eendjes en zelfs de zwanen regelmatig langskomen en gewoon uit je hand eten. Dankzij de 19e -eeuwse perenboom genieten de huidige bewoners het gehele jaar door van lekkere stoofperen. Kortom, het is een heerlijk huis, vol charme en door het warme gevoel van het huis, zult u zich gelijk thuis voelen. De historie van het huis is in alle authentieke details, zoals bijvoorbeeld de glas in lood ramen goed waarneembaar. Zeer recent is een cv installatie en een badkamer toegevoegd. Liefde en geluk, verdriet, voor- en tegenspoed, maar ook feest en muziek maken zijn hier in de afgelopen anderhalve eeuw allemaal voorbijgekomen.

Ook het dorp Westzaan zal u zeker bevallen. Een woonplaats waar we rust, ruimte en gemoedelijkheid vinden voor zowel de jeugd als de oudere generatie. Vanaf de woning zijn centrum Zaandam, maar ook Amsterdam, Haarlem en het strand goed bereikbaar. Met het NS station Zaandam in de nabijheid staat u binnen een half uur in het centrum van Amsterdam. In de directe omgeving vinden we een kinderdagverblijf en diverse basisscholen, speeltuin Het Kluffie en een moes- en speeltuin, de zogenaamde buurttuin Westzanerwerf. Op loopafstand vinden we diverse sportverenigingen, zoals de voetbalvereniging, bootcamp, ijsbaan en de tennisclub en daar vlakbij vinden we ook een supermarkt. Langs het Noordzeekanaal kun je al wandelend genieten van de langsvarende zeeschepen en de majestueuze cruiseschepen kunnen we zelfs vanaf de woning voorbij zien varen. Om de vijf jaar vindt het evenement Sail Amsterdam plaats en kunnen we hier aan de Kanaaldijk genieten van de 'Parade of Sail'.

Het dorpshuis De Kwaker biedt verder onderdak aan een zeer actief verenigingsleven en hier wordt ook de jaarlijkse huttenbouw voor de jeugd georganiseerd. In Westzaan vinden we meerdere restaurants, een hotel en diverse airbnb accommodaties. In december is er in het dorp een oergezellige winterfair, waar altijd veel publiek op af komt. Kortom, Westzaan is een heerlijke plek om te wonen, het mooiste dorp van de Zaanstreek!

Algemeen:

Bent u op zoek naar een vrijstaande woning met mogelijkheden voor een hobby of bedrijf? Dan is dit uw woning.

De grote schuur met nummer 26, die aan de buitenzijde wel wat aandacht nodig heeft, biedt u tal van mogelijkheden. Zo kunt u er bijvoorbeeld meerdere oldtimers stallen. Nieuwbouw behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. De schuur heeft een bedrijfsbestemming en valt in categorie B1*. Ook bedrijven in de lijst van bedrijfstypen aangemerkt als categorie 2 zijn toelaatbaar mits het maatgevend milieuaspect alleen geluid is. Een lijst van bedrijven kunt u bij ons opvragen tevens dient u uiteraard zelf de toestemming en vergunningen met de gemeente te regelen. Maar er zijn legio mogelijkheden wat dit object zeer interessant maakt.

Achter deze schuur bevindt zich nog een kleinere schuur voor de fietsen en de buitenboordmotor en een afdak waar u eventueel de bakfiets kunt stallen. Ook kunt u eenvoudig van de hoofdslaapkamer een werkplek maken. U heeft dan een bedrijf aan huis.

Tevens wordt u in de gelegenheid gesteld om nummer 41 (alleen als het terrein samen met het woonhuis gekocht wordt is de prijs 19.000,-k.k) aan de overzijde van de weg erbij te kopen, dit is nu in gebruik om meerdere auto's te parkeren. Uw caravan of boot kunt u hier met gemak stallen.

De woning is voorzien van veel oude Zaanse details en fraai afgewerkte inbouwkasten. Een perfect huis voor een groot of samengesteld gezin en natuurlijk de zelfstandige ondernemer.

Bent u natuurliefhebber? Dan is het genieten van de tuin aan open vaarwater, waar u met gemak ook uw eigen fruit en groente kunt kweken. Daarnaast is de bereikbaarheid van de grote steden prima te noemen. Kortom, een object met een diversiteit aan mogelijkheden!

Bijzonderheden:

Bouwjaar woning: Circa 1860

Inhoud woning: Circa 425m³

Woonoppervlakte: Circa 145m²

Oppervlakte grond: 437m² eigen grond

Oppervlakte woonkamer: Circa 36m²
keuken : Circa 15m²
bijkeuken: Circa 7,6m²
badkamer: Circa 3,4m², 1.3m²
slaapkamer: Circa 22,5m², 7m², 6,4m²,7,2m²,7m², 6,4m²
zolderkamer: Circa 9,3m²
garage/schuur: Circa 81m², 4,68 meter x 17,26meter

Tuinligging : Oosten, Noorden en Westen

Mogelijkheid van koop tegenover gelegen perceel grond voor € 19.000,- k.k. ca. 90m² als het samen met de woning gekocht wordt. Anders geldt voor dit perceel een andere prijs.

+ Toon meer

Makelaar

Simone Dijkman Makelaardij woningverkoop in Westzaan en omgeving
Paradijsvogel 9, 1551 RW Westzaan