Project: Amsterdam - Cruquiuswerf

1019 VT Amsterdam (Zeeburgerdijk Oost)
v.o.n.
  • 46 - 102 m² woonopp.
  • 1 - 3 kamers

Beschrijving

Cruquiuswerf is het laatste, wat vergeten schiereiland in het rijtje KNSM-eiland, Sporenburg, Borneo-eiland. Ooit was dit een bonkig industrie-havengebied, nu een fantastische plek om te wonen. In Cruquiuswerf vind 122 huurwoningen 5 gebouwen. De verhuur van de eerste appartementen start op 28 september. Hiervan zijn 10 appartementen gereserveerd voor leerkrachten en zorgpersoneel werkzaam in Amsterdam. Je kunt hiervoor alleen in aanmerking komen als je via jouw werkgever bij de gemeente Amsterdam bent aangemeld. Indien er na de eerste toewijzingsronde nog appartementen over zijn, dan worden deze aan andere belangstellenden toegewezen.

Cruquiuswerf wordt gebouwd in een prachtige waaiervorm, waardoor je vanuit bijna alle appartementen zicht hebt op kade en het water. Er wordt gezwommen en gevaren, geluncht, gefeest en gemijmerd... Je zit hier maar 10 minuten van het centrum en toch is het hier super rustig wonen omdat er op de schiereilanden geen doorgaand verkeer is. Al die voordelen - het weidse water, de nabijheid van stad (aan de ene kant), Ringweg (aan de andere) en de rust van een schiereiland - die vind je op Cruquiuseiland. 

Amsterdam Oost
Cruquiuswerf ligt in het gezellige Amsterdam Oost. Binnen enkele minuten sta je in de Javastraat of het Oosterpark. Heerlijk centraal! Breng een bezoekje aan de Dappermarkt voor een kopje koffie, leuke vintage- of modewinkel of fijn café. Dat alles te midden van de vele roti-keukentjes, toko's en Mediterrane warenhuisjes en groentewinkels die er al zaten. Die mix is perfect en trekt ook een steeds breder en stadser publiek, midden in het culturele Amsterdam.

Belangstelling in de huurwoningen van Cruquiuswerf?
De verhuur van de eerste huurwoningen start op 28 september 2020. Je hebt t/m maandag 12 oktober om je in te schrijven.