Project: Kasteelhoeve Nederhorst

Nederhorst den Berg (Horn- en Kuijerpolder)
€ 288.225 - € 1.295.000 v.o.n.
  • 92 - 230 m²
  • 0 van 12 beschikbaar

Beschrijving

In een prachtige omgeving in het dorp Nederhorst den Berg komt het aantrekkelijk en kleinschalig nieuwbouwplan 'Kasteelhoeve' met 4 exclusieve villa's en 8 woningen met een eigentijdse en landelijke architectuur. De architect heeft niet alleen de natuur naar binnen gehaald met de grote ramen, maar heeft ook het landschappelijk karakter laten terugkomen.

De drie villa’s met een woonoppervlak van ca. 230m2 aan de westzijde van het plan hebben asymmetrische rieten kappen. Deze kapvorm is geënt op de vroegere kapschuren. Aan de entreezijde is de gevel hoger. De moderne entree oogt extra hoog doordat deze doorloopt in de eerste verdieping. Dit zorgt voor een chic en warm welkom en geeft de voorgevel meer openheid. Aan de achterzijde lopen de rieten kappen lager door, als een overgang naar het mooie landschap met het weidse uitzicht.

Geïnspireerd op een historische boerderij verbeelden twee rijen van ieder vier woningen met een woonoppervlak van ca. 92m2, de oude schuur van toen. De woningen en de naastgelegen villa met een woonoppervlak van ca. 207m2 aan de oostzijde van het plan, grenzen met hun tuin op het zuiden aan het water en de bosrand van kasteel Nederhorst. De lage goothoogtes maken dat deze woningen zich vriendelijk in het landschap voegen. De villa is ontworpen als het voorhuis zoals dat in een landelijke streek vaak voorkomt. Deze villa sluit in hoogte, diepte en materialisatie aan op de naastgelegen woningen. Qua woonoppervlak sluit deze villa aan op de drie rietgedekte villa's.

Er is gekozen voor natuurlijke en warme kleuren en materialen. De lichte gevelsteen, de donkere verticale gevelbetimmering in de gevels en de met riet afgewerkte daken van de drie villa’s combineren mooi met elkaar. De villa’s en woningen hebben hun eigen uitstraling, maar zijn door de vorm, materialen en daklijn wel overduidelijk familie van elkaar.

Kortom een mooi ensemble dat Kasteelhoeve verrijkt.

Woningen

Niet beschikbaar

Vrijstaande woning

Villa

€ 895.000 v.o.n.
  • 207 m²
Niet beschikbaar

Hoekwoning

Hoekwoning

€ 307.650 v.o.n.
  • 92 m²
Niet beschikbaar

Tussenwoning

Tussenwoning

€ 288.225 v.o.n.
  • 92 m²
Niet beschikbaar

Vrijstaande woning

Villa's rietgedekt

€ 995.000 - € 1.295.000 v.o.n.
  • 230 m²