De Kop Enschede

Het grootste nieuwbouwproject van Overijssel!
Start bouw
  • koop- en huurwoningen

Beschrijving

Iconische woontorens in het publieke hart

500 tot 600 koop- en huurwoningen 

Woon jij straks op de Kop van de Boulevard? Waar nu slechts nog een braakliggend terrein met enkele kantoorpanden te vinden is, verrijst binnen enkele jaren De Kop van de Boulevard: een unieke woonhub aan de westkant van het Centrum. 

Wat kun je verwachten? 

De Kop wordt omgetoverd tot hét visitekaartje van de stad. Met vijf woonblokgebouwen en drie unieke woontorens wordt het met recht een iconisch project waar wonen, werken en recreëren samenkomen. Naast zo’n 550 appartementen die het project rijk is, is er ook gedacht aan commerciële ruimtes, kantoorruimtes en horeca. Het gebied rondom de gebouwen - de Stadskamer  - wordt ingericht als groen, publiek hart waar auto’s geweerd worden. Denk aan gras, beplanting, bomen en water. Of je nou starter bent, een gezin hebt of al wat ouder bent: De Kop is er voor iedereen. 

Duurzaamheid voorop 

De Kop past binnen het nieuwe imago van Enschede - een innovatieve stad waar hoogwaardige voorzieningen op het gebied van zorg, cultuur en onderwijs centraal staan. Het nieuwe project speelt niet alleen in op het nieuwste vestigingsklimaat in de Euregio en de woonwensen van nieuwe bewoners, maar ook op de nieuwe duurzaamheidsambities van de stad. Zo worden materialen hergebruikt, wordt er gasloos gebouwd en zijn er elektrische laadpalen voor elektrische auto’s. 

Locatie 

Het project wordt gebouwd aan de westkant van het centrum van Enschede. De hoogste en meest iconische toren wordt gebouwd aan het Koningsplein. De twee andere torens worden gebouwd aan de Nijverheidstraat en naast Ten Hag. 

Interesse? Schrijf je in! 

Zie jij jezelf hier al wonen? Schrijf je dan nu in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Omdat woonwensen van toekomstige bewoners erg belangrijk zijn, kun je hier ook je woonwensen invullen.

Tijdlijn

  • Start bouw Q1 2022
  • Start huur/verkoop n.n.b.
  • Start oplevering n.n.b.

Impressie