Lichthoven

Aantrekkelijk wonen en werken in Eindhoven. Nieuwbouwproject Lichthoven komt eraan!
initiatiefase
  • 200 tot 250 huur- en koopwoningen

Beschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Nieuwbouw in Eindhoven

In Eindhoven, ten oosten van het stationsplein tot aan de Dommel waar vroeger het postkantoor stond, ontstaat een nieuw stukje stad met de naam Lichthoven. Nieuwbouwproject Lichthoven wordt in de komende jaren een aantrekkelijk en duurzaam woon- en werkgebied. Het nieuwbouwproject Lichthoven bestaat uit een kantoorgebouw en twee woongebouwen.

Nieuwe koop- en huurappartementen Eindhoven

Binnen nieuwbouwproject Lichthoven in Eindhoven worden twee hoogwaardige en duurzame woongebouwen gerealiseerd (gebouw C en D). In de voorlopige planning komen in gebouw C en D samen 200 tot 250 woningen van ca. 40m² tot ca.200 m². Het is nog niet duidelijk of dit koop- en/of huurappartementen worden.

Gebouw C

Gebouw C wordt een woontoren van ca. 75 meter hoog. Dit appartementencomplex bestaat voor groot deels uit compacte en middelgrote koop- en huurappartementen. In de onderstaande lagen van het gebouw komen een aantal grote dubbelhoge appartementen met een eigen voordeur aan de binnentuin. Gebouw C heeft veel ruimte voor beplanting.

Gebouw D

Gebouw D wordt een wooncomplex van ca. 28 meter hoog en bestaat vooral uit ruime huur- en koopappartementen. Op beide hoeken van de begane grond is mogelijk ruimte voor commerciële functies, zoals winkels en horeca. De balkons hebben per verdieping een andere positie. Dit geeft het wooncomplex (gebouw D) een bijzondere uitstraling. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de bestaande bomen voor het gebouw kunnen blijven staan.

De locatie

Nieuwbouwproject Lichthoven ligt tussen het stationsplein en het openbare parkeerterrein van de gemeente. Het is onderdeel van de nieuwe Spoorzone. Dit gebied rond het station wordt het visitekaartje van Eindhoven. Een aantrekkelijk, gezond en duurzaam stukje stad waar het prettig en veilig verblijven is.

De prognose is om begin 2022 te starten met de bouw van nieuwbouwproject Lichthoven. Er wordt momenteel hard gewerkt met het uitwerken van de plannen.

Zie jij jezelf al wonen in nieuwbouwproject Lichthoven in Eindhoven? Bezoek dan de projectpagina en schrijf je in om op de hoogte te blijven!

Tijdlijn

  • initiatiefase nu
  • prognose start bouw Q1 2022

Impressie