Nieuwbouwproject Tuindorp Hillegom

Wonen in Tuindorp
EUR 100.000 - EUR 225.000
start verkoop
  • 40 m2 t/m 100 m2
  • 146 woningen

Beschrijving

Een betaalbare wijk met een knus, dorps karakter

Project Tuindorp wordt wat de naam al doet vermoeden: een gezinsvriendelijke, laag gebouwde wijk op een prachtig stukje Hillegom. Op de 5,8 hectare grond in Hillegom-Noord waar nu nog de sportvelden van SIZO te zien zijn, ontstaat de komende jaren een nieuwe wijk waarbij groen, rust en ruimte belangrijke pijlers zijn. De plannen voor de nieuwe wijk worden geïnspireerd op de directe omgeving: de bestaande landschappelijke structuren blijven behouden en het naastgelegen Patrimonium vormt een belangrijke inspiratiebron voor de stedenbouw en architectuur. 

Wat kun je verwachten? 

Tuindorp Hillegom wordt niet voor niets op de kaart gezet als ideale woonkans voor starters en jonge gezinnen. In Tuindorp kun je straks heerlijk én betaalbaar wonen. Van de in totaal 282 woningen, zijn er 136 sociale koopwoningen in het plan opgenomen. Dit zijn woningen met een oppervlakte tussen de 40 en 100 vierkante meter en een verkoopprijs tussen de 100.000 en 225.000 euro. Ongeveer 146 woningen zijn bedoeld voor verkoop in de vrije sector. Ook is een klein deel van de woningen bedoeld voor sociale huur. 

Ondanks de relatief lage prijs wordt er niet ingeleverd op kwaliteit en woongenot. De nieuwe wijk is duurzaam, groen en kindvriendelijk. Denk aan een groene parkstrook die dwars door de wijk loopt en een verscheidenheid aan bomen en planten die de wijk een fijne sfeer zullen geven. De groene ader vormt de verbinding tussen Tuindorp en Patrimonium. Voor kinderen worden er diverse speelgelegenheden gerealiseerd. 

Ook aan de architectuur wordt veel aandacht besteed. De uitstraling van de appartementen, duplexwoningen en eengezinswoningen worden zo op elkaar afgestemd dat ze prachtig bij elkaar passen. 

Duurzaamheid 

Tuindorp Hillegom wordt een toekomstbestendige wijk. Daarom speelt duurzaamheid een belangrijke rol bij de vormgeving van de wijk. De woningen worden gasloos opgeleverd en krijgen een collectieve warmtepomp. Ook worden de woningen uitstekend geïsoleerd. 

Interesse? Schrijf je in! 

Voel jij je thuis in een wijk met een dorps karakter? Schrijf je dan nu in en wordt op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. De woningen worden gefaseerd verkocht. De start van de eerste verkoopfase staat gepland in het najaar van 2021. De bouw start vermoedelijk in het najaar van 2022. 

Tijdlijn

  • start verkoop najaar 2021
  • start voorbereiding zomer 2022
  • start bouw najaar 2022

Impressies