Zaankwartier

Een nieuwe wijk aan het water waar alles samenkomt met Zaandam, Alkmaar en Amsterdam binnen handbereik.
 • 650 woningen

Beschrijving

Meld je aan voor meer informatie!

Nieuwbouwproject midden in de Zaanstreek

Nieuwbouwproject Zaankwartier ligt direct aan de rivier de Zaan en staat midden in de Zaanstreek.Het wordt een open, dynamische en inspirerende wijk, waar wonen en werken hand in hand gaat. Het nieuwbouwproject Zaankwartier biedt straks plek voor ongeveer 650 woningen met ronduit een geweldige locatie: direct aan het water met groots uitzicht op de natuur, met Zaandam, Alkmaar en Amsterdam binnen handbereik. Binnen nieuwbouwproject het Zaankwartier staat verbinding en ontmoeten centraal waar groen en levendigheid elkaar afwisselen.

Nieuwe woningen direct aan de Zaan

Wonen in nieuwbouwproject het Zaankwartier betekent wonen in een wijk die staat voor hergebruik van industrieel erfgoed. Het Zaankwartier is de perfecte combinatie van bestaand en nieuw, van historisch en modern. Het is een mooie mix van betaalbare huur- en koopwoningen die voor iedereen bereikbaar zijn.

Nieuwbouwproject het Zaankwartier heeft veel te bieden.

 • ca. 110 grondgebonden koopwoningen
 • ca. 65 loft koopwoningen
 • ca. 65 nieuwbouw-koopwoningen
 • ca. 150 middenhuur-appartementen
 • ca. sociale huurappartementen
 • commerciële ruimtes in verschillende gebouwen
 • hotel of shortstay met ca.150 kamers

  Duurzaam
  Zaankwartier houd rekening met de omgeving, de natuur. Zo wordt er duurzaam gebouwd en is er aandacht voor biodiversiteit. Door de aanleg van groenstructuren die een grote aantrekkingskracht hebben op vogels en vlinders. Naast het vele groen krijgen fietsers, kinderen en wandelaars alle ruimte in het hart van het Zaankwartier.

  Voorzieningen
  Zaankwartier heeft op het gebied van voorzieningen veel te bieden. Van sportactiviteiten zoals zwemmen en kanoën, dagelijkse boodschappen tot gezellige horeca. In het Zaankwartier is aan alles gedacht. Er is veel aandacht voor mobiliteit van bewoners en is parkeren mogelijk in de twee centrale parkeervoorzieningen.

Zie jij jezelf al wonen in Zaankwartier direct aan de Zaan? Bezoek dan de projectpagina voor meer informatie over de woningen en progressie!

Impressie