Pararius Huurwoningenszesxwbq

Te koop: Woonhuis Oude Heijningsedijk 54 in Heijningen

€ 765.000,- k.k.

Details

Buurt
Verspreide huizen Heijningen
Straat
Oude Heijningsedijk
Postcode
4794 SH
Vraagprijs
€ 765.000,-
Status
Beschikbaar
Aangeboden sinds
13-06-2018
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
3
Verdiepingen
2
Aantal badkamers
2
Badkamerfaciliteiten
Stoomcabine
Faciliteiten
Rookkanaal, Opslagkamer, Garage

Huisinformatie

Type woning
Woonhuis
Energielabel
Energielabel G
Soort woning
Eengezinswoning
Isolatie
Dak, Vloer, Gedeeltelijk dubbele beglazing, Voorzetramen
Bouwtype
Bestaande bouw
Verwarming
Centrale verwarming, Gaskachel
Bouwjaar
1906
Verwarmingsinstallatie
Eigendom
Oppervlakte (m²)
257 m²
Perceeloppervlakte (m²)
9.770 m²
Inhoud (m³)
1.050 m³

Buitenruimte

Tuin aanwezig
Ja
Locatie informatie
Aan rustige weg, Vrij zicht
Tuininformatie
De fraai aangelegde tuin (c.a. 1.200 m²) beschikt over diverse terrassen en is geheel omheind, zodat u in alle privacy van uw rust kunt genieten op de verschillende terrassen of in de loggia. Vanuit de tuin heeft u tevens prachtig uitzicht over de omliggende gelegen landerijen. Loggia met aangebouwde schuur/garage De loggia (c.a. 24 m²) is voorzien van een buitenkeuken en is geheel gebouwd in de stijl van de woning met grote houten balken in pen/gat verbindingen en is voorzien van rondom openslaande deuren. Middels een deur is de aangebouwde schuur/garage bereikbaar (c.a. 35 m²). Paardenstallen De schuur (c.a. 30 m²) is voorzien van twee paardenstallen en een foerageruimte. De voorzijde van de stallen is geheel verhard en kan gebruikt worden als paddock. De weide (c.a. 7.010 m²) zijn geheel omheind en voorzien van een losgooibak.

Beschrijving

Landelijk gelegen woning met schuur, paardenstallen, loggia, grote tuin, weide en verdere aanhorigheden op circa 9.770 m² grond.

Gelegen aan de rand van het dorp Heijningen, staat deze vrijstaande woning met schuur, paardenstallen, loggia, grote tuin en weide op circa 9.770 m² grond. Heijningen ligt nabij Fijnaart, Willemstad en Dinteloord en maakt deel uit van de gemeente Moerdijk. Heijningen beschikt over diverse voorzieningen waaronder een basisschool, gemeenschapshuis, diverse sportverenigingen, een slager, eetcafé, kinderopvang en ‘fort Sabina Hendrica’.

Heijningen ligt aan de A4, A29 en de A59 en heeft op die manier een zeer goede verbinding met steden in de omgeving zoals Bergen op Zoom, Antwerpen, Rotterdam Breda, allen te bereiken binnen twintig tot dertig autominuten. Tevens ligt de woning op drie kilometer afstand van het gezellige vestingstadje Willemstad met veel restaurantjes en bezienswaardigheden.

De woning is gebouwd omstreeks 1768, het achterhuis omstreeks 1920 en heeft een woonoppervlakte van 257 m² en een inhoud van circa 1.050 m³. De woning is een rijksmonument genaamd ‘Huis van de Heren der aanwassen’, plaatselijk bekend als ‘Fort Oranje’, verwijzend naar de 18de-eeuwse fortificatie waarin het huis werd ingesloten. De woning is in 1999 en in 2003 gemoderniseerd waarbij de bijzondere elementen van de woning behouden zijn gebleven. De woning is opgetrokken in een traditioneel gedegen bouwconstructie, bestaande uit handvorm baksteen in staand kruisverband, betonnen begane grondvloer, houten verdiepingsvloer en houten kozijnen en het dak is gedekt met oudhollandse pannen. De woning is voorzien van dakisolatie, voorzetramen en -wanden, vloerisolatie en dubbelglas waar mogelijk.

De woning wordt verwarmd door middel van een cv-ketel (2009) waarbij de radiatoren individueel instelbaar zijn, een gaskachel en drie houtkachels.

**Begane grond**

De entree is afgewerkt met een tegelvloer en de wanden zijn afgewerkt met stucwerk. De entree geeft toegang tot het toilet, de kelder, de keuken en middels een houten trapje de 1e woonkamer met badkamer. Middels een stenen trapje in de entree zijn de overige ruimten van de woning bereikbaar. Het toilet beschikt over een hangend toilet die geheel in de oude stijl is omgebouwd. Daarnaast zijn de entree en het toilet voorzien van vloerverwarming.

De woonkamer (ca. 27 m²) is afgewerkt met een waalstenen vloer, deels stucwerk en deels schoon metselwerk als wandafwerking. De traditionele balkenconstructie is nog geheel zichtbaar vanuit de woonkamer. Het hoge plafond geeft een zeer aangenaam en ruimtelijk gevoel. Tevens is de woonkamer voorzien van een sfeervolle houtkachel en vloerverwarming. Vanuit de woonkamer is de 1e badkamer bereikbaar. Deze ruimte biedt tevens de mogelijkheid voor het realiseren van een slaapkamer op de begane grond en/of een wellnessruimte. Middels hoge openslaande tuindeuren is het terras te bereiken.

De badkamer (ca. 10 m²) is afgewerkt met blauwe plavuizen als vloerafwerking, deels pleisterwerk als wandafwerking en een houten plafond. De badkamer is voorzien van een badkamermeubel met een hardstenen blad en dubbele wastafel van het merk Villeroy en Boch, een inloopdouche met regen- en zij douches en een tweepersoonsbad. Vanuit het ligbad heeft u een prachtig uitzicht over de tuin. Aansluitend aan de badkamer bevindt zich een garderobe en een ruimte voor de was- en droogcombinatie. De badkamer is geheel voorzien van vloerverwarming.

Middels een stenen trapje is de 1e woonkamer ‘de rode Kamer’, (ca. 23 m²) bereikbaar. De kamer is afgewerkt met stucwerk als wandafwerking een grenen vloer met brede vloerdelen en een houten balkenplafond. De kamer beschikt over houten inbouwkasten, een bedstede en een authentieke haard met tegeltableau. Deze kamer is momenteel in gebruik als studeerkamer, maar is voor meerdere doeleinde geschikt zoals woonkamer, eetkamer en/of speelkamer.

Vanuit de ‘rode kamer’ is de ‘blauwe kamer ‘(ca. 24 m²) te bereiken. Deze kamer is afgewerkt met plavuizen als vloerafwerking, stucwerk als wandafwerking en een houten balkenplafond. De woonkamer beschikt over een boekenkast welke zich bevindt over de gehele lengte van de kamer. De woonkamer geeft toegang tot de wijnkelder en middels openslaande tuindeuren toegang tot de tuin. Vanuit de ‘blauwe kamer’ is middels dubbele openslaande deuren woonkamer 3 ‘de koepelkamer’ bereikbaar.

Woonkamer 3 ‘koepelkamer’
Deze kamer is afgewerkt met een houten vloer, stucwerk als wandafwerking en een inpandig achthoekig houten plafond. De kamer is voorzien van 5 ramen, een gelagkast en een fraaie open haard met houtkachel. Deze kamer is momenteel in gebruik als kantoorruimte, maar is ook zeer geschikt voor andere doeleinden zoals atelier, of kan als verlengstuk dienen van de ‘blauwe’ woonkamer.

**Eerste verdieping**

De trap geeft toegang tot de overloop. Via de overloop zijn de drie slaapkamers en de 2e badkamer bereikbaar.

Slaapkamer 1
De slaapkamer (c.a. 17 m²) is afgewerkt met vloerbedekking als vloerafwerking en eikenhouten delen als wand- en plafondafwerking. De slaapkamer beschikt over een hoog plafond wat een ruimtelijk gevoel creëert. In deze slaapkamer bevindt zich tevens de toegang tot de bergzolder.

Slaapkamer 2
Deze slaapkamer (c.a. 20 m²) is afgewerkt met een houten vloer, een inbouwkastenwand, een houten balkenplafond en stucwerk als wandafwerking. Deze kamer beschikt over een ingebouwd tweepersoons hemelbed en een antieke schouw.

Slaapkamer 3
Deze slaapkamer (c.a. 16,7 m²) is geheel geïsoleerd en is afgewerkt met een lichte houtenvloer, stucwerk als wandafwerking waarbij de oorspronkelijke balkenconstructie en schuine wanden zichtbaar is. De slaapkamer beschikt tevens over een dakkapel.

Badkamer
De badkamer is voorzien van een houten vloer, diverse inbouwkasten, staand toilet, douchecabine, enkele wastafel en de cv-ruimte.

**Tuin**

De fraai aangelegde tuin (c.a. 1.200 m²) beschikt over diverse terrassen en is geheel omheind, zodat u in alle privacy van uw rust kunt genieten op de verschillende terrassen of in de loggia. Vanuit de tuin heeft u tevens prachtig uitzicht over de omliggende gelegen landerijen.

Loggia met aangebouwde schuur/garage
De loggia (c.a. 24 m²) is voorzien van een buitenkeuken en is geheel gebouwd in de stijl van de woning met grote houten balken in pen/gat verbindingen en is voorzien van rondom openslaande deuren. Middels een deur is de aangebouwde schuur/garage bereikbaar (c.a. 35 m²).

Paardenstallen
De schuur (c.a. 30 m²) is voorzien van twee paardenstallen en een foerageruimte. De voorzijde van de stallen is geheel verhard en kan gebruikt worden als paddock. De weide (c.a. 7.010 m²) zijn geheel omheind en voorzien van een losgooibak.

**Kenmerken**

Aanvullende gegevens:
- het object is opgenomen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Moerdijk’ d.d. 01-03-2018’ en heeft als enkelbestemming ‘wonen’. De aangrenzende weide hebben de enkelbestemming ‘verkeer’, met de functieaanduiding ‘dijk’.
- de volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig; water, elektriciteit, gas, en riolering;
- het object heeft schitterend uitzicht op weilanden en agrarische akkers;
- het erf wordt afgesloten middels een houtenhek.

Rijksmonument
De woning is een rijksmonument genaamd ‘Huis van de Heren der aanwassen’, plaatselijk bekend als ‘Fort Oranje’, verwijzend naar de 18de-eeuwse fortificatie waarin het huis werd ingesloten. Als u eigenaar bent van een rijksmonument bent u gehouden aan wettelijke regels voor onder andere de renovatie, verbouwing, schilderwerk, verduurzaming en/of aanpassing. Deze regels kunnen in enkele gevallen ook gelden voor de binnenzijde van het complex. Deze nadere regels houden in dat u voorafgaand aan deze werkzaamheden in overleg dient te treden met de gemeente Moerdijk. De gemeente zal u op basis van de uit te voeren werkzaamheden adviseren of er al dan niet een omgevingsvergunning nodig is en u begeleiden in dit traject. Daarnaast kunt u als monumenteigenaar altijd rekenen op advies en ondersteuning bij het in standhouden van uw monument door de: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Monumentenwacht van de provincie Brabant, Nationaal restauratiefonds en de gemeente. In veel gevallen komt u voor het onderhouden en restaureren van een rijksmonument in aanmerking voor een Restauratiefondshypotheek. Dit is een lening met een lage rente die dient voor de restauratie en onderhoud van het rijksmonument. De lening dekt in de regel 80 procent van de onderhoudskosten (die worden vastgesteld door Belastingdienst bureau Monumenten-panden). Daarnaast ligt de rente 5 procent lager dan de marktrente (met een minimum van 1,5 procent) het maximale leningsbedrag is vastgesteld op € 300.000,00. Naast deze restauratiefinanciering kunt u 80% van de onderhoudskosten fiscaal in aftrek brengen in box 1 en zijn er ook mogelijkheden voor een aanvullende duurzaamheids- en/of aankoopfinanciering bij het Restauratiefonds. Meer informatie hierover kunt u raadplegen op de sites:
www.restauratiefonds.nl
www.monumenten.nl
www.belastingdienst.nl
www.monumentenwacht.nl

In de buurt

Type Afstand
  • Bus (Lijn: 200) 709m
  • Trein (Lijn: Intercity, Sprinter) 12,1km
  • Basisschool (Basisschool Het Kompas) 594m
  • Middelbare school (Markland College Katholieke Scholengem. voor Gymn. Ath. Havo Mavo Vmbo Pro) 8,5km
  • Albert Heijn (Supermarkt) 3,6km
  • ALDI-Markt (Supermarkt) 3,7km
  • Jumbo (Supermarkt) 4,3km
  • EMTÉ (Supermarkt) 4,6km
  • Kinderopvang (De Zwingeltjes) 594m

Makelaar

Staal Makelaars woningverkoop in Made en omgeving
Brieltjenspolder 40, 4921PJ Made