Pararius Huurwoningen
szesxwbq

Te koop: Woonhuis Oukoopsedijk 8 in Reeuwijk

€ 1.550.000,- k.k.

Details

Buurt
Oukoop
Postcode
2811 NE
Straat
Oukoopsedijk
Oppervlakte (m²)
465 m²
Vraagprijs
€ 1.550.000,-
Aantal slaapkamers
3
Aangeboden sinds
13-09-2017
  • Tuin: Ja
  • Woningtype: Woonhuis
  • Soort woning: Eengezinswoning
  • Aantal woonlagen: 2

Beschrijving

Aan de Oukoopsedijk 8 staat de oude boerderij Wiltenburg. Eén van de opvallende elementen is de aan de weg gelegen inrijpoort, bestaande uit twee stenen pilaren met daarboven een gebeeldhouwd wapen. Het wapen stelt een gouden lelie op een blauw veld voor en wordt gedragen door twee leeuwen en getooid met een kroon. Eronder staan de Latijnse wapenspreuk "Quam parva, nulli cedo" (al ben ik klein, ik wijk voor niets) en de naam "Wiltenburg". De inrijppoort heeft de status van rijksmonument.

Komend door de monumentale poort met prachtige versieringen komt u het erf op van de monumentale woonboerderij genaamd: "De Heerlijkheid de Wiltenburg", gelegen op een zeer ruim perceel ca. 84.000 m2. bestaande uit weiland, water, natuurgebied, landgoed, erf, boomgaard en tuinen. De woonboerderij is een gemeentelijk monument met een rieten wolfsdak. De boerderij is gelegen op een unieke locatie met vaarverbinding naar de Reeuwijkse Plassen. De woonboerderij moet geheel worden gerenoveerd. U kunt de indeling samen met uw architect zelf bepalen, binnen de daarvoor geldende regelgeving. Op het erf van de woonboerderij tussen het woongedeelte en de oude boomgaard staat een voormalig bakhuis en aan de zuidzijde een voormalige hooiberg.

Nabij de woonboerderij zijn een vijftal kavels uitgegeven en verkocht, waarop vijf nieuwe, vrijstaande woninigen worden gerealiseerd.

Het bouwjaar van het oudste deel wordt geschat tussen 1600 en 1700 en het voorhuis is later vernieuwd.

De woonboerderij ligt in een landgoed welke opengesteld wordt voor het publiek om al wandelend te komen en te gaan naar de plassen.

Een woonboerderij kopen? Neem uw eigen NVM-makelaar mee!

**Begane grond**

U kunt de boerderij nog, in overleg met uw architect, zelf indelen.

**Eerste verdieping**

Nog nader in te delen.

**Kenmerken**

Midden in het Groene Hart van de Randstad liggen de Reeuwijkse plassen, één van de mooiste plekjes van de Randstad. Het totale recreatie- en natuurgebied is ruim 2.500 ha. groot. Het bestaat uit twaalf plassen, tezamen ca. 735 ha. Dit is een zeer veelzijdig, waterrijk gebied met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het gebied bestaat onder meer uit bos- en weidegebied en grote waterpartijen. Begonnen als turfwingebied, zijn de Reeuwijkse Plassen nu een regionale trekpleister voor recreatie in en rondom het water.

Het plassengebied heeft ongekende mogelijkheden op het gebied van sport en recreatie. Het gebied is grotendeels afgestemd op langzaam verkeer. Daardoor zijn de paden tussen de plassen zéér aantrekkelijk voor wandelaars en fietsers, evenals voor de sportvisser. Natuurlijk is er volop gelegenheid om te zeilen en te varen.

U woont hier op een fantastisch landgoed en toch bent u snel in het bruisende leven van de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Daarnaast is de historische binnenstad van Gouda binnen enkele fietsminuten te bereiken.

EEN WOONBOERDERIJ KOPEN? NEEM UW AANKOOPMAKELAAR MEE!

Rien Treur Makelaardij B.V. werkt graag samen met uw eigen aankoopmakelaar, zodat u zich kunt concentreren op de leuke facetten van het verbouwen.

DISCLAIMER
Voor onze koopakte gelden de standaard NVM-regels. In alle overeenkomsten bedraagt de waarborgsom/bankgarantie 10% van de koopsom.

Deze projectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte en wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verkoper. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de door ons samengestelde gegevens. Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas overeenstemming bereikt op het moment dat de door Rien Treur Makelaardij opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is beoordeeld en ondertekend. Tot dat moment hebben partijen het recht om af te zien van een transactie, zonder kostenvergoeding etc.

Kaart

Makelaar

Rien Treur Makelaardij BV, woningverhuur in Woerden en omgeving
Breeveld 27, 3445 BB Woerden

Toon alle koopwoningen aangeboden door Rien Treur Makelaardij BV