Nieuw Hoboken

Wonen in het ritme van de stad Rotterdam
EUR 800 - 2.100 excl. servicekosten per maand
Start wederverhuur
  • 40 m² - 110 m²
  • studio's, 2, 3 en 4 kamerappartementen
  • 97

Beschrijving

Huur gestart, inschrijven mogelijk t/m 27 april!

Nieuw Hoboken

97 hoogwaardige vrije sector huurappartementen in Rotterdam Centrum
Huurprijs vanaf € 800,- exclusief servicekosten
Oplevering vanaf zomer 2021


Op de kruising van de Rochussenstraat en de Saftlevenstraat, direct tegenover het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam centrum is begin 2020 begonnen met de transformatie van het kantoorgebouw Nieuw Hoboken naar 97 moderne appartementen met een grote variëteit aan woonoppervlakte van 40m² tot ruim 109m². De oplevering staat gepland voor de zomer van 2021. De grote verscheidenheid aan woningtypen zorgt voor een aantrekkelijke mix.

De Appartementen
Nieuw Hoboken is ontworpen door de bekende Rotterdamse architect Herman Bakker en gebouwd in 1974 als kantoorgebouw. Dit stoere gebouw is in het afgelopen jaar getransformeerd van saai kantoorgebouw naar spannend woongebouw.

Bewust is gekozen om de oorspronkelijke gevel, en daarmee het karakter van het gebouw, zoveel mogelijk te behouden. Het gebouw is verhoogd met extra bouwlagen, gedeeltelijk zelfs met 5 extra lagen. De luxe aluminium kozijnen hebben een bijzondere kleur. Deze warme koper kleur versterkt de uitstraling van het gebouw.

In het gebouw komen naast studio’s, twee-, drie- en vierkamerappartementen ook dertig parkeerplekken en ruimte voor twee deelauto’s, vijf plekken voor stalling van de motor en zo’n 300 fietsparkeerplaatsen.

Alle Nieuw Hoboken appartementen beschikken over:
- Compleet en ingerichte keuken en badkamer
- Vloerverwarming
- Duurzaam leven: gasloos en goed geïsoleerd
- CO2-sensoren, kleuren videofoon, rookmelder en nog veel meer!
- Inpandige privé-berging
- Gezamenlijke fietsenstalling
- Overdekte parkeergelegenheid
- Gemeenschappelijke dakterras


Locatie
Nieuw Hoboken is gelegen tegenover de hoofdingang van Erasmus MC in Rotterdam. Je dagelijkse boodschappen haal je om de hoek bij één van de vers- of supermarkten. Voor een perfecte kop koffie of heerlijk glas wijn hoef je nog geen honderd meter te lopen. Alles is binnen handbereik. Net zoals de binnenstad, de bioscoop, restaurants, centraal station, het museum of het theater.
Vanuit Nieuw Hoboken kun je alle kanten op.

Procedure / Voorwaarden
Verhuur is gestart, het is mogelijk om je tot en met 27 april in te schrijven.

Ben je enthousiast geworden en wil je dolgraag huren in Nieuw Hoboken. Check dan eerst of je in aanmerking komt! Om te kunnen huren moet je immers voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle appartementen. Je dient als huurder persoonlijk aan deze richtlijnen te voldoen.

De richtlijnen zijn hieronder verder uitgewerkt:
- Zo worden de huurovereenkomsten gesloten voor een periode van minimaal één jaar;
- Daarnaast is het belangrijk dat je geen negatieve BKR registratie heeft;
- Om een appartement te huren dien je aan de volgende inkomenseisen te voldoen;
- Minimaal bruto maandinkomen van 3.5 x de kale huurprijs per maand;
- Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 1/3 mee.
- De definitieve beoordeling van de huurkandidaten vindt plaats via een zogenaamde creditcheck.

Je kunt er zo in!
De appartementen met een woonoppervlakte van 40m² tot ruim 109m² worden compleet afgebouwd met een keuken voorzien van inbouwapparatuur en een luxe badkamer. Je krijgt hier waar voor je geld. Want naast een complete keuken en mooi ingerichte badkamer, ligt ook de vloer er al én zijn de muren afgewerkt. Zonder inrichtingskosten direct te betrekken! Zet je eigen meubels neer, kleed het gezellig aan en voel je thuis. Vanzelfsprekend voldoen alle appartementen aan de laatste energiebesparende maatstaven.

Een aantal appartementen heeft een eigen buitenruimte en de andere huurders kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke buitenruimte (terras) op het dak van de vleugel aan de Saftlevenstraat.

Interesse?
Heb je belangstelling voor een huur appartement in Nieuw Hoboken? Meld je dan aan via de link 'inschrijfformulier' die verwijst naar de project website!

Tijd lijn

  • Oorspronkelijke bouw 1974
  • Begin transformatie 2020
  • Start wederverhuur 2021

Impressies

Maps