Over Pararius

Pararius is dé grootste onafhankelijke woningwebsite van Nederland. Wij zijn niet verbonden aan een brancheorganisatie, wat betekent dat alle professionele aanbieders in Nederland hun woningaanbod rechtstreeks op Pararius kunnen plaatsen. Op ons platform vind je daarom een eerlijk, actueel én volledig aanbod van huur- en koopwoningen die worden aangeboden door makelaars, projectontwikkelaars, beheerders en woningcorporaties. Wel zo fijn, want zo mis je niets in de zoektocht naar een nieuwe woning.

Pararius maakt jouw zoektocht naar een huur- of koophuis graag gemakkelijker. Zo zorgen onze zoekfilters ervoor dat je handig kunt zoeken in ons aanbod en blijf je met onze e-mailupdate gemakkelijk op de hoogte van de nieuwste woningen. Via onze slimme kaart kun je bovendien een woning zoeken op basis van reistijd. Zo zie jij precies op welke alternatieve plekken je nog meer kunt wonen zonder dat je al te lang onderweg bent naar bijvoorbeeld je werk. Ook goed om te weten; dit is allemaal gratis!

Onze missie

De missie van Pararius is helder: Van A tot Z maken wij jouw online zoektocht makkelijk en leuk. Daarom zijn we continu op zoek naar nieuwe technologieën om onze bezoekers nóg beter te kunnen helpen. De woningmarkt staat immers nooit stil, en wij dus ook niet. Pararius denkt buiten de gebaande paden en is daardoor het meest vooruitstrevende woningplatform waar vraag en aanbod samenkomen.

Pararius betekent in het Latijn makelaar, tussenpersoon of bemiddelaar. Het Nederlandse woord paraat, oftewel klaarstaan, is hiervan afgeleid. En dat is precies wat Pararius wil: paraat staan voor alle bemiddelaars die woningen adverteren op ons platform om huur- of koopkandidaten te vinden voor hun opdrachtgevers.

Hoe het allemaal begon

Pararius is in 2006 opgezet door een paar jonge verhuurspecialisten die vonden dat het anders moest. Er bestond geen overkoepelende website voor alle huurwoningen van Nederland, het aanbod was versplinterd over heel Nederland en slecht vindbaar. En toen was daar Pararius, waar al het beschikbare aanbod van Nederland wél direct (gratis) te zien is. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een platform voor zowel huurwoningen als koopwoningen waar jaarlijks meer dan 70.000 mensen een woning vinden. Pararius wordt maandelijks bezocht door ruim 2,5 miljoenen mede-woningzoekenden en duizenden vastgoedprofessionals maken gebruik van onze diensten.

Pararius is onderdeel van TreeHouse B.V. Hier ontwikkelen, innoveren en onderhouden wij meerdere platforms, die zich richten op verschillende doelgroepen binnen de huur- en koopwoningmarkt. Wij brengen onder andere vraag en aanbod bij elkaar en vereenvoudigen het verhuurproces voor huurder en verhuurder. TreeHouse bestaat op dit moment uit 6 verschillende labels; van twee verhuurwebsites tot aan een CRM systeem voor makelaars. Dit jaar is TreeHouse ook internationaal gegaan; met rentaroof helpen wij namelijk ook woningzoekers in het Verenigd Koninkrijk aan een woning.

Contact

Voor woningzoekenden

Heb je een mooie woning op het oog en wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met de verhuur- of verkoopmakelaar. De contactgegevens staan op de detailpagina van de woning. Voor problemen met de website of andere vragen kun je mailen naar woningzoekers@pararius.nl.

Voor makelaars

Voor vragen over de website, het doorplaatsen van woningaanbod of andere zaken kun je als makelaar contact met ons opnemen door te mailen naar info@pararius.nl of bellen naar 020-4712111.

Bekijk hier ons logo en overige promotiematerialen

Pararius BV
Blaak 555
3011 GB Rotterdam

Pararius is onderdeel van Treehouse.