Veelgestelde vragen

Wat is de toegevoegde waarde van Pararius? 
Pararius is de absolute nummer één op het gebied van huurwoningen in Nederland en is volledig onafhankelijk. Om de kwaliteit van het aanbod op ons platform zo hoog mogelijk te houden, hechten we veel waarde aan een goede samenwerking met makelaars. In tegenstelling tot andere websites kunnen particulieren geen huurwoningen plaatsen op ons platform. Bovendien toont Pararius duizenden unieke huurwoningen die niet op andere websites worden aangeboden. Zo’n 2,5 miljoen mensen bezoeken maandelijks ons platform en met 300.000 buitenlandse kenniswerkers die werkzaam zijn in Nederland, zijn wij ook het grootste expatverhuurplatform van Nederland (cijfers januari 2019). 

Verhuur & huurwoningen

Kom ik in aanmerking voor het plaatsen van huurwoningen? 
Elke vastgoedprofessional mag rechtstreeks op Pararius.nl plaatsen. Pararius.nl is het grootste onafhankelijke woningplatform van Nederland, je hoeft dus niet aangesloten te zijn bij een brancheorganisatie. Belangrijk is wel dat je aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet je onder andere ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en over een eigen website beschikken. 

Wat zijn de tarieven voor het plaatsen van huurwoningen? 
Er zijn verschillende manieren om huuraanbod op Pararius te plaatsen. Klik hier om de mogelijkheden te bekijken. 

Hoe kan ik advertenties plaatsen?
Woningaanbod kan op verschillende manieren op pararius.nl geplaatst worden. Indien je gebruik maakt van een CRM-systeem kan er een koppeling worden geactiveerd. Mogelijke CRM-systemen zijn:

 • Pararius Office 
 • Goes&Roos
 • Skarabee
 • Kolibri
 • Realworks
 • Pyber
 • OSRE
 • Yes-Co
 • Eye-Move

Een koppeling vanuit een eigen CRM-systeem is ook mogelijk. Neem contact op met onze supportdesk via 020-4712111 om inzage te krijgen in de XML-voorwaarden. Heb je geen CRM-systeem? Dan biedt onze eigen backoffice, Pararius Agents, de mogelijkheid om woningadvertenties handmatig aan te maken en te beheren.

Wat is een CRM-systeem? 
CRM staat voor ‘Customer Relationship Management’. Dit is in de vastgoedbranche een kantoorautomatiseerder waarin je jouw klantenbestand kunt bijhouden. Hierin heb je de volgende mogelijkheden: 

 • Het invoeren van een woning;
 • Publiceren naar meerdere websites zoals Pararius, Huurwoningen.nl en Funda;
 • Integratie om woningreacties in het systeem terug te vinden bij de desbetreffende woning;
 • Huurovereenkomsten generen.

Waar kan ik mijn kantoor aanmelden als ik huurwoningen wil plaatsen? 
Klik hier om je aan te melden en kies een passend abonnement of neem contact op met één van onze medewerkers via 020-4712111 voor advies.

Verkoop & koopwoningen

Kom ik in aanmerking voor het plaatsen van koopwoningen? 
Elke vastgoedprofessional mag op Pararius.nl plaatsen. Pararius.nl is het grootste onafhankelijke woningplatform van Nederland, je hoeft dus niet aangesloten te zijn bij een brancheorganisatie. Belangrijk is wel dat je met een CRM-systeem werkt zodat koopaanbod gepubliceerd kan worden naar Pararius. Wij faciliteren geen handmatige plaatsingen. 

Wat zijn de tarieven voor het plaatsen van koopwoningen?
Het publiceren van koopaanbod op pararius.nl is gratis. De kosten die worden gerekend voor de koppeling vanuit je CRM-systeem zijn ook voor onze rekening (m.u.v. Eye-Move). 

Hoe kan mijn koopaanbod geplaatst worden op pararius.nl?
Koopaanbod kan alleen via een CRM-systeem (bijvoorbeeld Pararius Office) gepubliceerd worden. Activeer eenvoudig de koppeling in je CRM-systeem of laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op. 

Maak je nog geen gebruik van een CRM-systeem maar wil je wel koopwoningen op pararius.nl plaatsen? We informeren je graag vrijblijvend over ons CRM-systeem Pararius Office

Waar kan ik mijn kantoor aanmelden als ik koopwoningen wil plaatsen? 
Klik hier of activeer de koppeling in je CRM-systeem. Eén van onze medewerkers neemt vervolgens contact op.