Bijna driekwart woningzoekers vindt kopen te duur

Kopen te duur

Bijna driekwart woningzoekers vindt kopen te duur. Een poll op Pararius wijst uit dat huurwoningen in trek zijn.

Uit een poll op de website vanwww.pararius.nlblijkt dat de helft van de respondenten een huis wil huren omdat zij geen koopwoning kunnen betalen. Nog eens een kwart geeft als reden voor huur aan dat ze geen hypotheek kunnen krijgen. Slechts 12% van de bezoekers van Pararius.nl huurt een woning omdat ze kopen zelf te duur vinden.

Van de ruim 225.000 maandelijkse bezoekers op Pararius.nl, hebben 1.981 personen de poll ingevuld. Dit zijn hoofdzakelijk bezoekers die een huis in de vrije sector zoeken (huur boven de € 631,73 per maand). Jasper de Groot, Algemeen Directeur van Pararius.nl reageert: “Het is opvallend dat zo’n groot aantal mensen een huis huurt omdat ze niet in staat zijn een hypotheek te krijgen. Maar gezien het huidig financiële klimaat is het wel een logische keuze. Huur biedt immers flexibiliteit en je hoeft er geen hypothecaire lening voor af te sluiten.”

Over Pararius

Pararius.nl is een onafhankelijke website die zich volledig richt op de online marketing van huurwoningen. Via het platform kunnen uitsluitend professionele verhuurmakelaars hun huuraanbod presenteren. In omvang van direct geplaatst huuraanbod is Pararius marktleider in Nederland. De kwaliteit van het gepresenteerde huuraanbod staat centraal. Maandelijks bezoeken 225.000 mensen de website. Deze bezoekers hebben gratis en onbeperkt toegang tot het aanbod van ruim 5.500huurwoningen. Pararius.nl is zestalig waardoor de website ook makkelijk toegankelijk is voor niet-Nederlandstalige bezoekers.