Huren in de vrije sector wordt populairder

Het zijn barre tijden voor makelaars. Het aantal huizen dat maandelijks verkocht wordt is gedaald tot een all time low. In de eerste 8 maanden van 2011 werden er gemiddeld minder dan 10.000 woningen per maand verkocht. Het verlagen van de overdrachtbelasting lijkt niet het gewenste effect te sorteren. De huurmarkt daarentegen leeft op en de overheidsmaatregel van minister Donner maakt het per oktober mogelijk om veel meer woningen in de vrije sector te verhuren.

Volgens Jasper de Groot, algemeen directeur van Pararius.nl, maakten nog nooit zoveel makelaars gebruik van hun platform. De Groot: “Onder de makelaars zien wij een overduidelijke verbreding van de focus. Voorheen was deze veelal enkel en alleen gericht op verkoop maar nu meer en meer ook op verhuur. Logisch, huren wordt steeds aantrekkelijker, zeker omdat het verkrijgen van een hypotheek steeds lastiger wordt. Nu Donner per 1 oktober ook de prijsstelling van een huurwoning heeft versoepeld, wordt de huurmarkt voor makelaars zeer aantrekkelijk.”

“Omdat woningverhuur een aangelegenheid blijft waar wettelijk veel bij komt kijken is er altijd behoefte aan de specialistische kennis van een makelaar. Voor de makelaar is verhuur een interessant segment omdat er minder bij komt kijken dan bij verkoop en de snelheid van een transactie bovendien vele malen sneller verloopt. De switch kan dus snel worden gemaakt en financiële resultaten volgen snel.”

“Het klinkt gek maar de afgelopen twee jaar zijn geweldig geweest voor Pararius. We hebben een enorme groei doorgemaakt. Het aantal abonnees is fenomenaal gestegen, mede dankzij de situatie op markt voor koopwoningen. Onze bezoekersaantallen liggen ruim boven de 600.000 per maand en dat is ongekend voor een website met alleen huuraanbod. Onze accountmanagers draaien overuren en onze IT-ers brengen continue nieuwe releases. Vooral onder de motorkap wordt er veel vernieuwd, zodat de makelaars optimaal gebruik kunnen maken van alle tools die wij voor hen bouwen. Wij brengen hen in contact met huurders en eigenaren die hun woning willen verhuren. Een woning kan namelijk alleen via een makelaar op onze website worden aangeboden.”

“Juist voor verkoopmakelaars die af en toe een woning verhuren, hebben wij Pararius zeer toegankelijk gemaakt. Zij zijn niet gebonden aan een abonnement en kunnen door het inkopen van een tegoed toch gebruik maken van al onze diensten. Makelaars kunnen ons hiervoor bellen of ze vullen een formulier in op de website en gaan direct aan de slag. Vervolgens nemen we altijd nog even contact op, om te kijken of alles naar wens verloopt en of we nog ergens mee kunnen helpen. Alles draait bij ons om service en alleen tevreden klanten maken Pararius tot een succes. Dit houdt ons scherp!”

Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van Pararius? Wilt u weten wat Pararius voor uw organisatie kan betekenen? Kijk op www.pararius.nl of maak een afspraak met een van onze accountmanagers: 020-4712111