Huurders opgelet: Artikel in Elsevier over Pararius

Wie snel een huurhuis nodig heeft en zich wat kan veroorloven, kan op diverse sites terecht

Iemand die een huis of appartement wil huren, heeft grofweg twee opties: veel betalen of lang wachten. Via de gemeente duurt het immers jaren. Wel is de huur redelijk: meestal onder de 615 euro per maand, het maximum voor sociale woningbouw.

Wie dit geduld niet heeft of veel verdient, is aangewezen op de vrije markt. Daar is het precies andersom: een huurhuis is snel gevonden, maar de huurprijs en bemiddelingskosten kunnen oplopen. Ómdat er woningnood is, werkt het marktmechanisme in het nadeel van de huurders,’ zegt Hans Schuurbiers van de Woonbond, belangenbehartiger van huurders.

Het zoeken van een huurhuis kan via een lokale makelaar maar er zijn ook diverse websites. Pararius is de jongste, met een bestand van zo’n 3.500 huurhuizen. Het overgrote deel kost meer dan 1.000 euro per maand; slechts een enkel eenkamerappartement kost minder dan 615 euro. Andere websites zijn Directwonen.nl met ongeveer 2.400 huurhuizen, woonkrant.nl met 30.000 stuks en funda.nl met naar eigen zeggen 45.000 huuroptrekjes.

PR Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. de Groot (Algemeen Directeur) via 020-4712111.