Makelaar niet langer buitenspel bij tijdelijke verhuur

Vier partijen uit de woningmarkt, Overbruggingsverhuur.nl, Pararius.nl, VBO Makelaar en VastgoedPRO, zijn een gezamenlijk initiatief gestart om tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet een stuk eenvoudiger te maken voor makelaars.

Overbruggingsverhuur.nl fungeert daarbij als faciliterende dienst voor de makelaar en Pararius.nl als internetportal om dit type huuraanbod beter zichtbaar te maken voor de huurder. Brancheorganisaties VBO Makelaar en VastgoedPRO bieden deze dienst aan en brengen deze verhuurmogelijkheid onder de aandacht bij huiseigenaren.

Deze samenwerking is een direct antwoord op de beslissing van de banken, die makelaars buitenspel zetten bij de tijdelijke verhuur van koopwoningen. Voorheen werd nog louter toegestaan om slechts via drie verhuurspecialisten te verhuren op basis van de Leegstandwet, waaronder Overbruggingsverhuur.nl.

Hans van der Ploeg, directeur VBO Makelaar: “De banken hebben de zekerheid dat de door hen geaccordeerde partij Overbruggingsverhuur.nl het juridische proces en de check op huurders verzorgt. Daarnaast kunnen verkopers en huurders nu gewoon weer bij een van de ruim 1.800 makelaars terecht die zijn aangesloten bij makelaarsorganisaties VBO Makelaar of VastgoedPRO”. “Door deze samenwerking wordt het hele juridische traject professioneel en zorgvuldig verzorgd door Overbruggingsverhuur.nl en kunnen huiseigenaren met een gerust hart hun woning tijdelijk verhuren via onze makelaars.”, vult Ed van de Bijl van VastgoedPRO aan. “Bovendien gaat de verkoop tijdens de verhuur op basis van de Leegstandwet gewoon door.”

Overspannen huurmarkt ontmoet afgekoelde koopmarkt

“Wat we momenteel zien is een huurmarkt met veel te weinig aanbod van huurwoningen en een koopmarkt met teveel leegstaande koopwoningen”, stelt Jasper de Groot van Pararius.nl. “Deze samenwerking zorgt er voor dat huurder en huiseigenaar elkaar veel beter zullen vinden”. Op dit moment zijn op huurwoningsites de woningen in dit segement zeer moeilijk of zelfs helemaal niet te vinden. Pararius.nl heeft voor deze woningen een speciale sectie op haar website geplaatst onder de naam ‘Koopwoning huren’.