Makelaarssoftware hoeft niet moeilijk te zijn

Pararius Office is de nieuwste toetreder tot de markt van makelaarssoftware. Pararius Office levert naast CRM met TIARA licentie ook websites voor makelaars. Begin 2012 sloot Pararius Office de eerste makelaars aan en momenteel maken al meer dan 100 kantoren gebruik van de software. Een van deze kantoren is Appel & Fris makelaars uit Haarlem.

Wie zijn Appel & Fris?
Eigenaar Maarten van Vliet vertelt: “Appel & Fris is eigentijds met een klassieke twist. Ons kantoor is ontstaan uit een overname in 2007 van het twaalf jaar oude makelaarskantoor De Wit Makelaardij. Wij zijn aangesloten bij de NVM en richten ons op het midden en hogere segment in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Overveen en Aerdenhout. Dit zijn de gebieden waar wij ons het meest thuis voelen, waar we zelf wonen, werken en uitgaan. Wij kennen de leuke plekken maar natuurlijk ook de minder leuke plekken en dat loont in onze advisering. Wij hechten veel waarde aan persoonlijke relaties. Inmiddels heb ik tien jaar ervaring als makelaar in Haarlem en omstreken, waarvan vijf jaar als eigenaar van Appel & Fris Makelaars.

Waarom de stap gemaakt naar Pararius Office?
Ik was niet tevreden over onze vorige software leverancier. We ontvingen weinig uitleg en er was weinig flexibiliteit. Een keer per jaar kwam er een accountmanager bij ons langs die ons eigenlijk alleen maar een nieuw pakketje erbij wilde verkopen. Je merkte aan alles dat het een grote organisatie was die niet echt mee wilde denken met de kleine ondernemer. Ook dat je voor ieder extraatje direct meer moet betalen, in de vorm van een abonnement, wekte mijn irritatie.

Bent u tevreden over de overstap?
Ja dat ben ik zeker. In het begin is het wel een beetje wennen aan een nieuw programma maar omdat de navigatie zo logisch in elkaar steekt heb je alles snel onder de knie zonder dat je hiervoor telkens moet bellen met een helpdesk. Pararius Office verkeerde destijds nog in de opstartfase maar eventuele knelpunten wisten wij al snel samen met hen op te lossen en op dit moment ervaren we het werken met Pararius Office als zeer fijn. Makelaarssoftware hoeft dus niet moeilijk te zijn. Integendeel!

Welke functies gebruikt u?
We gebruiken Pararius Office het meest voor het aanmelden van onze koopwoningen, voor het bijhouden van onze zoekers, het versturen van de zoekersmails en het maken van marktanalyses. Ook onze koopaktes en huurcontracten worden met het pakket opgesteld. De marktscan functie is echt superhandig om zeer snel mensen uit te leggen wat de waarde van een huis in een straat of een buurt is. De functie werkt razendsnel. De agendafunctie die Pararius Office biedt willen wij binnenkort ook implementeren.

Ben je tevreden over het team van Pararius Office?
De mensen achter Pararius Office zijn jong, snel en enthousiast. Dat past goed bij ons kantoor. Daarom zijn wij denk ik beiden zo tevreden over de samenwerking en mede daarom beveel ik iedereen aan om Pararius Office te gebruiken.”

Interesse?
Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van Pararius Office? De collega’s van Pararius Office komen graag langs voor een demonstratie bij u op kantoor. U kunt Pararius Office bereiken op telefoonnummer 020-4712111. Kijk ook op www.ParariusOffice.nl