Nederland is koploper op gebied van internetpenetratie

Wereldwijd is Nederland koploper op het gebied van internetpenetratie. Maar liefst 96% van de Nederlanders online (11,5 miljoen mensen) maakt gebruik van een of meerdere social media kanalen. De afgelopen jaren steeg het aantal gebruikers van Facebook, Twitter en Linkedin met zo’n 70% per jaar. Dat zijn prachtige cijfers maar wat kan de Nederlandse makelaar ermee?

Men kan niet ontkennen dat social media de laatste twee jaar een onstuitbare opmars heeft gemaakt. Afgelopen maand nog kwam KPN met het bericht dat het eerste kwartaal van 2012 bijna de helft minder netto winst maakte dan in het eerste kwartaal van 2011. Oorzaak: “Veranderend klantgedrag, waarbij consumenten steeds meer WhatsApp en social media gebruiken in plaats van betaalde spraak en sms.”

Jasper de Groot, algemeen directeur van Pararius: “Wij proberen zo goed mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die er zijn. Zo bieden wij onze makelaars en eigenaren op unieke wijze de gelegenheid hun woningen te promoten via de grootste sociale netwerken die zich daar het beste voor lenen. Tevens kijken wij naar nieuwe apps die van toegevoegde waarde zijn. Zo delen wij bijvoorbeeld alle coördinaten van de huurwoningen met de net gereleasde Plot app. Deze app zorgt er voor dat een huurder die zich bij Pararius heeft ingeschreven een ping ontvangt op het moment dat hij een woning passeert, hetzij te voet, op de fiets of in de auto, die overeenkomt met zijn zoekprofiel op Pararius. Wij zijn de eersten ter wereld die dit doen.

Onlangs introduceerden wij ook een sociale inschrijving op Pararius, waarmee potentiële huurders zich via hun Facebook account gratis bij ons in kunnen schrijven. Op deze manier kunnen wij woningen, die aansluiten op het zoekprofiel van de huurkandidaat, posten op de Wall van de ingeschreven huurkandidaat en brengen zo de huurwoning èn de makelaar onder de aandacht van het hele netwerk van de potentiële huurder. Wij gaan uit van het principe dat twee mensen meer weten dan één en dat dan tot de macht X. Het bereik is ongekend, mits je de juiste snaar weet te raken. Zo is Linkedin o.a. voor Pararius het ideale platform om woningen onder de aandacht te brengen van goedverdienende expats. Expats werken veelal bij multinationals waar ook veel Nederlandse particuliere verhuurders werken. Via het professionele Linkedin netwerk kunnen er dus snel converterende links worden gemaakt.”

Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van Pararius.nl of Pararius Office (CRM met Tiara licentie)? Wilt u weten wat Pararius voor uw organisatie kan betekenen? Maak dan een afspraak met een van onze accountmanagers op telefoonnummer: 020-4712111