Pararius brengt overzicht in aanbod huurwoningen

Jasper de Groot is een van de oprichters van Pararius, een internetmedium waarop huurwoningen door heel Nederland te vinden zijn. Daarnaast is hij gelieerd aan makelaarskantoor Jansen. Van Lingen. De Groot Real Estate, www.jlgrealestate.comgespecialiseerd in de internationale verhuur, aan -en verkoop. Zij zorgen voor verhuur van woningen in het midden- en hogere segment van de huurmarkt. Ze zijn ook aangesloten bij de NVM.

De Groot merkte enige tijd geleden op dat de Nederlandse verhuurmarkt een medium miste met daarop een overzichtelijk en overkoepelendhuurwoning aanboddoor heel Nederland, maar ook voor expats die hier een woning willen huren. Een gespecialiseerde website dus, die zich puur richt op huurders en verhuurders. In zes verschillende talen. Verkoop wordt in het geheel niet belicht. Pararius is onafhankelijk van brancheorganisaties dus alle verhurende partijen in Nederland worden erbij betrokken. Kortom, een site voor iederewoningcorporatieen commerciële vastgoedbeheerder die huurwoningen aanbiedt. Om woningen aan te kunnen bieden op de site wordt een abonnement afgesloten. Pararius faciliteert alleen de leads naar de verhuurder. Met de uiteindelijke transactie bemoeit Pararius zich niet. De particuliere verhuurder kan niet rechtstreeks terecht op Pararius maar dient zich hiervoor te richten tot een van de reeds aangesloten organisaties.

De Groot legt uit hoe de site werkt. “Stel je zoekt eenhuurwoning in Den Bosch. Op de Pararius-site is een groot aantal pagina´s in te zien met woningen in deze stad. Woningzoekenden kunnen zichgratis inschrijvenen laten een keur aan zoekcriteria achter op een persoonlijke pagina. Op het moment dat er een huurwoning wordt aangeboden op Pararius die voldoet aan de zoekcriteria, stuurt Pararius de gegevens van deze kandidaat direct naar de aanbieder en andersom. Het contact tussen aanbiedende organisatie en potentiële huurder kan direct worden gelegd.” Volgens De Groot heeft deze proactieve werkwijze een veel doeltreffender effect dan de traditionele manier van makelen. Overigens kan een bezoeker van Pararius ook al het aanbod gratis inzien zonder dat hij zich hiervoor inschrijft. Hij wordt dan echter niet automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe, voor hem interessante, huurwoningen. “Veel huurders hadden voorheen geen duidelijk overzicht in het geweldige aanbod van huurwoningen in Nederland. Ze betaalden vaak voor een inschrijving op websites waarvan men vooraf niet wist waarin het zou resulteren. Met Pararius is er nu een overzichtelijke site met een breed en professioneel aanbod. Men wordt nu gratis op de hoogte gehouden van nieuwe huurwoningen. De huurmarkt in Nederland is transparanter geworden. Dat bereiken we met Pararius.”