Pararius en Huislijn werken samen

Huislijn.nl en Pararius.nl zijn gaan samenwerken. Door het samenbrengen van het huuraanbod zijn Huislijn.nl en Pararius.nl gezamenlijk de grootste online aanbieders van huurwoningen in Nederland. Naast het aanbod van Pararius.nl plaatsen onder andere ook Rotsvast en DirectWonen het gehele huuraanbod op Huislijn.nl. Totaal worden er 10.000 huurwoningen uit de vrije sector aangeboden, waarvan er 4.500 afkomstig zijn van het zestalige Pararius.nl (www.pararius.nl).

Huislijn.nl is in korte tijd uitgegroeid tot een complete huizensite waar steeds meer makelaars zich bij aansluiten. Ruim 1.750 makelaars plaatsen 68.700 woningen op Huislijn.nl. Omdat met de makelaar wordt samengewerkt, zijn de gegevens over de woningen compleet en up to date. Dit is een groot verschil met de websites zoals Zoekallehuizen, Dimo en Woonkrant die gespiderde en daardoor onvolledige informatie tonen. Pararius.nl volgt dezelfde strategie en neemt uitsluitend kwalitatieve informatie op in de website, rechtstreeks van de makelaars. De kwaliteit van het huuraanbod wordt belangrijker gevonden dan de omvang van het aanbod huurwoningen. Pararius.nl is daardoor volledig geschoond van dubbele vermeldingen en verouderd aanbod, een probleem waar veel grote woningsites mee te kampen hebben.

Jasper de Groot, algemeen directeur Pararius.nl: "De samenwerking met Huislijn.nl steunt onze tweeledige strategie. Wij willen enerzijds de internetbezoeker maximaal voorzien van up-to-date en kwalitatieve informatie over beschikbare huurwoningen. Tevens willen wij het aanbod huurwoningen van onze geabonneerde makelaars maximaal zichtbaar maken op het internet. De samenwerking met Huislijn.nl zorgt ervoor dat internetbezoekers meer toegang hebben tot ons sterke huuraanbod en daarnaast dat de huurwoningen van onze abonnees meer aandacht krijgen op het internet. De toekomst van het internet ligt niet in een enorm bijeengeraapt aanbod, maar juist in kwalitatieve informatie die gewoon klopt."

Ronald Barends, directeur Huislijn.nl: "Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Pararius.nl. Zij bieden niet alleen een groot aantal huurwoningen maar ook een hoge kwaliteit. De gegevens zijn up to date en voorzien van allerlei belangrijke kenmerken over de huurwoning."

Huislijn.nl is sinds vorig jaar uitgegroeid tot de huizensite waar zowel de huizenzoeker als de makelaar zich thuis voelt. Met veel grote makelaarsorganisaties wordt samengewerkt zoals LMV, RE/MAX, Vrijehuizenmarkt, Koophuis, Makelaarsland, iBlue, NVM Zeeland, DirectWonen, Rotsvast, Nieuwbouwwoningen.nl en sinds kort ook met Pararius. Daarnaast plaatsen ook vele VBO en NVM makelaars het aanbod op Huislijn.nl. De huizenzoeker kan zoeken in een ruim aanbod van koop-, huur, nieuwbouw- en recreatiewoningen. Huislijn.nl richt zich juist op de samenwerking met makelaars zodat de huizenzoeker - zonder deeplinks - huizen kan zoeken en deze direct kan bekijken. De bezoeker weet dit te waarderen. Op dit moment bezoeken ruim 550.000 consumenten maandelijks de website.

Pararius is een onafhankelijke website die zich volledig richt op de online marketing van huurwoningen. Het platform werd gelanceerd op 1 januari 2006 en had vijf maanden later reeds het grootste aanbod huurwoningen in de grootste steden van Nederland. Uitsluitend professionele verhuurmakelaars kunnen er hun huuraanbod presenteren. De aanpak van Pararius.nl is no-nonsense en staat voor maximale transparantie. Bezoekers hebben gratis en onbeperkt toegang om het aanbod huurwoningen te doorzoeken en verhuurmakelaars te contacteren. De website is geheel toegesneden op het verhuursegment met krachtige webtools voor zowel verhuurmakelaars als woningzoekers. Naast de Nederlandse marketing zorgen de zestaligheid en buitenlandse marketing van de website voor een brede aandacht onder expats.

Datum: 22-05-2007