Pararius innoveert met een nieuwe manier van zoeken naar woningen

Amsterdam, 14 december 2017. Pararius, bekend als de grootste huurwoningsite van Nederland, werkt aan een nieuw en innovatief woningplatform voor huur- en koopwoningen. Het doel is de woningmarkt overzichtelijk en transparant maken door een nieuwe manier van zoeken te introduceren. Vandaag wordt daarin de eerste stap gezet: Pararius lanceert een nieuwe Smart Map voor de sectie Koopwoningen, waarmee woningzoekenden veel meer te weten komen over voorzieningen in de buurt.

Inzicht neemt mogelijke twijfel weg

Pararius stelt het juist en volledig informeren van de woningzoekende centraal. Volgens Jasper de Groot, directeur van Pararius, is dit in de huidige markt cruciaal. In veel gebieden is de vraag beduidend groter dan het aanbod, waardoor veel woningzoekenden achter het net vissen. De druk om snel keuzes te maken is groot, waardoor het risico op ondoordachte beslissingen toeneemt. En dat terwijl een huis een van de grootste uitgaven in je leven is. Volgens De Groot is het van belang om woningzoekenden hiervan bewust te maken. “Wij kunnen de woningschaarste niet oplossen, maar we kunnen mensen wel goed informeren, onduidelijkheden wegnemen, data inzichtelijk maken en een zo volledig mogelijk aanbod tonen”, zegt de Groot. “Zo gaan mensen goed geïnformeerd de markt op en kunnen ze met een zeker gevoel beslissingen nemen. Ik vind dat wij daar als online woningplatform een betere rol in kunnen vervullen.”

Data is de drijvende kracht

Pararius wil woningzoekenden daarom voorzien van alle informatie die ze nodig hebben om een huis te vinden. Dit gaat verder dan enkel het uitleggen van woningmarkt-gerelateerde termen. “Het gaat vooral om transparantie”, zegt De Groot. Volgens hem ontbreekt het daar op dit moment aan. “Alle informatie moet op één plek beschikbaar zijn. Bovendien kijkt de kritische woningzoekende steeds vaker verder dan alleen het huis. Als woningplatform kom je er in de toekomst dan ook niet meer mee weg om alleen woningaanbod te tonen.” Pararius speelt hierop in door antwoord te geven op vragen als: ‘Zijn de voorzieningen die ik belangrijk vind in de buurt? Hoe lang duurt het voor ik op m’n werk ben? Is deze buurt geschikt voor kinderen?’ De eerste stap hierin is met de nieuwe Smart Map gezet: woningzoekenden zien in één oogopslag waar ov-punten, scholen, kinderopvang en supermarkten zitten. Ook wordt bij iedere koopwoning getoond wat de afstand is tot verschillende voorzieningen. Begin volgend jaar kunnen bezoekers ook reistijden berekenen naar voor hen relevante locaties, zoals naar werk of de school van de kinderen. Dezelfde functionaliteiten worden ook voor de sectie Huurwoningen ontwikkeld en komen in 2018 online.

Verder denken, wijzer wonen

Pararius wil daarnaast het blikveld van woningzoekenden verbreden. Volgens De Groot staren veel mensen zich blind op een bepaalde plaats, wijk of buurt, met hierbij het risico dat ze een geweldig huis mislopen. Ook daar gaat Pararius in 2018 een innovatieve oplossing voor creëren. “Wij geven mensen handvatten waarmee ze voor zichzelf de beste keuze kunnen maken. Daar woont uiteindelijk iedereen beter van”, verklaart De Groot. In de loop van 2018 zal bekend worden wat deze oplossing precies inhoudt.

Eerlijke samenwerking met alle makelaars

In mei van dit jaar lanceerde Pararius haar nieuwe koopplatform in een bètaversie. “Het is essentieel om te luisteren naar de markt. Door dit te doen, ontdekten we een groeiende behoefte naar vernieuwing, juist ook onder makelaars”, zegt De Groot. Dat luisteren naar en samenwerken met makelaars doet Pararius nu ruim tien jaar, waarbij onafhankelijkheid altijd het speerpunt is geweest. “We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om verkoopmakelaars aan te sluiten op ons platform. Dit worden er steeds meer. Woningzoekenden kunnen er bij ons zeker van zijn dat ze, naast de meest prettige zoekervaring, een volledig en transparant woningaanbod te zien krijgen.”

EINDE BERICHT

Over Pararius

Pararius.nl is het grootste onafhankelijke woningplatform van Nederland. Via het platform kunnen uitsluitend professionele makelaars waaronder NVM, VBO, VastgoedPRO, woningcorporaties, beheerders, beleggers en projectontwikkelaars hun beschikbare woningaanbod presenteren. Dit aanbod wordt door meer dan 3.500 verhuur- en verkoopspecialisten op Pararius.nl aangemeld, waardoor de kwaliteit en actualiteit zeer goed is. Maandelijks verwelkomt de website meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Deze bezoekers hebben gratis en onbeperkt toegang tot het aanbod van ruim 60.000 woningen. Pararius.nl is zestalig, waardoor de website ook makkelijk toegankelijk is voor niet-Nederlandstalige bezoekers (expats).