Pararius lanceert vernieuwde website

Nieuwe applicaties maken contact tussen woningzoekers en makelaars laagdrempelig

Amsterdam 2 april 2009 – Pararius.nl, de website voor huurwoningen in Nederland, heeft een nieuw uiterlijk en nieuwe toepassingen. Naast een grotere gebruiksvriendelijkheid biedt de vernieuwde website als enige in de branche een voor bezoekers gratis belfunctie (Push Call). Dit is een tool die het contact tussen de bezoeker en de makelaar direct legt doordat via de website telefonisch een verbinding wordt gemaakt. Ook is er een chatfunctie toegevoegd, waardoor woningzoekers nog makkelijker in contact komen met de aanbieder van een woning.

Een bezoeker kan direct via www.pararius.nl telefonisch contact leggen met de aanbieder. Bij interesse in een huurwoning wordt hij gevraagd zijn telefoonnummer in te vullen. Vervolgens wordt er, via de website, direct een verbinding gemaakt met de telefoon van zowel de woningzoeker als die van het makelaarskantoor. Jasper de Groot, algemeen directeur Pararius.nl: “Een groot deel van onze bezoekers bestaat uit expats. Vooral voor deze mensen verlagen we de drempel om vanuit het buitenland met een Nederlandse makelaar te bellen. Met ‘Push Call’ kunnen ze nu nog makkelijker en sneller reageren op een huurwoning.”

Chatten en bellen met makelaar

Naast, de voor bezoekers, gratis belfunctie kunnen er ook chatsessies worden gestart met makelaars. De chatbutton van de makelaar wordt zichtbaar voor de bezoeker als de makelaar zich heeft ingelogd. Zodra de makelaar weer uitlogt, verdwijnt ook de chatbutton van deze makelaar. “Een afspraak voor een bezichtiging is op deze manier snel gemaakt, hierdoor is de responsesnelheid hoog en dat is waar het voor makelaars om draait in deze tijden.” Aldus Jasper de Groot.

Zeer uniek is dat er via ‘Push Call’ ook gebruik kan worden gemaakt van de mogelijkheid om telefoongesprekken via de computer te voeren. Als men over een microfoontje en speakers beschikt dan kan er via Pararius.nl een gesprek tussen bezoeker en makelaar over de PC tot stand worden gebracht. Jasper de Groot: “Natuurlijk worden de telefoonnummers van de makelaars gewoon getoond bij elk object dus ouderwets bellen blijft mogelijk.”

Nieuw design

Sinds haar start in januari 2006 heeft Pararius.nl een snelle opmars gemaakt in de online markt voor huurwoningen. Met de eerste versie van de website wist Pararius.nl zich de voorbije drie jaar vrij snel op te werken tot marktleider met meer dan 8.000 beschikbare huurwoningen en 300.000 bezoekers per maand. Jasper de Groot, algemeen directeur Pararius.nl: “Zo’n eerste design is fantastisch maar na drie jaar is het goed om afscheid te nemen. Met ons nieuwe design zijn we klaar voor een nieuw tijdperk.”