Planet internet - woningverhuur in 6 talen

Pararius wil de beste verhuursite van Nederland worden, toegankelijk in zes talen.
Aan Pararius, Latijn voor bemiddelen, is een maand of negen in Amsterdam met geduld gewerkt door Jasper de Groot en Nick van Hussen. Hun doel: de beste verhuursite van Nederland te worden, toegankelijk in zes talen.

Volgens de heren zelf is dat gelukt, althans voor enkele grote steden. Over heel Nederland gezien is het aanbod van zo'n 3.300 woningen nog niet voldoende.

In een vraaggesprekje (WindowsMedia, 4 minuten) legt Van Hussen uit wat de ambities zijn van Pararius. De makers menen dat ze een stuk beter zijn dan alle bestaande sites.

Geld betalen
De drang om een verhuursite op te bouwen is voortgekomen uit irritatie: "Alhoewel de helft van Nederland in een huurhuis woont, werd de presentatie van Nederlandse huurwoningen op het internet tot voor kort gekenmerkt door een schrijnend gebrek aan professionalisme. Verplichte inschrijving, geld betalen om te mogen zoeken, beperkt huuraanbod, houtje-touwtje websites, het zijn maar een paar voorbeelden van het amateurisme dat hoogtij vierde binnen de woningverhuur."

In veel grote steden is het huuraanbod op Pararius ruim het dubbele van concurrenten als Funda en Woonkrant, beweren de makers.

Als je concurrenten op deze manier de maat denkt te kunnen nemen, schep je hoge verwachtingen en de verplichting om die waar te maken.

Voor steden als Amsterdam, Utrecht, Maastricht, Den Bosch, Rotterdam en Eindhoven blijkt de site inderdaad een goed toegankelijk aanbod te hebben. En de verschillende talen zijn tot op laag niveau doorgevoerd.

Verhuurders betalen. Dat doen ze volgens Pararius met meer genoegen omdat het aanbod in meer talen de markt aanzienlijk verbreedt, vooral met vaak goed betalende buitenlanders die hier, al dan niet tijdelijk, komen werken.