Verhuurmakelaars doen het goed in tijden van crisis

Het lezen van deze titel doet vermoeden dat er iets aan uw aandacht moet zijn ontsnapt. Dat zou wel eens juist kunnen zijn. Het gaat namelijk over het segment makelaars in de branche dat zich met name bezighoudt met woningverhuur. Op zich niet zo heel vreemd…

Gegeven het nog altijd groeiende aantal faillissementen in de makelaardij, 3,15% van de totale faillissementen in Nederland in 2011, gaat de stelling dat het goed gaat met de makelaars inderdaad niet op. Maar liefst 610 makelaardijen sloten in 2011 hun deuren. Het hoogste aantal ooit. Al in 2010 bereikte het totale aantal faillissementen in Nederland haar hoogtepunt met 26.167 faillissementen. Voor 2011 staat de teller al weer beduidend lager (onder de 20.000). Dit duidt er op dat de malaise in de makelaardij veel hardnekkiger is dan in andere branches.

Kijken we echter naar het aantal faillissementen van makelaars dat zich bezig houdt met woningverhuur dan blijkt dat de malaise hier geheel niet aan de orde is. Integendeel, met de verhuurmakelaars gaat het goed.

Jasper de Groot, algemeen directeur van Pararius.nl ziet een bloeiende bedrijfstak. De Groot: “Het percentage faillissementen onder onze klanten is nihil en de omvang van ons klantenbestand neemt met grote snelheid toe. Op zich niet zo heel vreemd als je bedenkt dat steeds meer mensen hun zinnen zetten op een huurwoning daar er risico’s kleven aan een koopwoning en de financiering ronduit moeizaam is. Er is dus grote behoefte aan verhuurmakelaars en die bedienen wij op hun wenken.”

“Van origine ben ik verhuurmakelaar in Amsterdam en weet waar onze klanten behoefte aan hebben. Zo kan een woning alleen via een makelaar op Pararius worden aangeboden. Wat heeft het voor een particuliere eigenaar voor zin om een van de bij ons aangesloten makelaars te benaderen als hij zelf ook zijn woning bij ons kan aanmelden? Bovendien richten wij ons enkel en alleen op woningverhuur en niet op koop en huur zoals op nagenoeg alle nadere woningwebsites in Nederland wel het geval is. Wij zijn heel erg goed in één ding en daar gaat dan ook al onze aandacht naar uit. Dit resulteert maandelijks in meer dan 600.000 mensen die onze website bezoeken in de hoop een mooie huurwoning te vinden. Wij bezoeken alle bij ons aangesloten kantoren regelmatig. Van verhuurkantoor tot woningcorporatie van beheerder tot ontwikkelaar, iedereen krijgt van ons persoonlijke aandacht, iets wat een schaars goed is in het digitale tijdperk. Onze klanten doen voor ons de Research en Development en wij ontwikkelen Pararius aan de hand van hun wensen en bevindingen. Kortom een mooie wisselwerking in een bloeiende bedrijfstak!”

Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van Pararius? Wilt u weten wat Pararius voor uw organisatie kan betekenen? Kijk op www.pararius.nl of maak een afspraak met een van onze accountmanagers: 020-4712111