Woningverhuur is kansrijk segment

Zolang de woningverkopen achterblijven, blijft het voor makelaars moeilijk om maandelijks structureel omzet te genereren. Dat zij het niet makkelijk hebben blijkt o.a. uit het aantal uitgesproken faillissementen dat in 2012 voor de achtste maal op rij toenam in vergelijking tot het jaar er voor. Makelaars zijn hard op zoek naar nieuwe omzetmogelijkheden.

Waar liggen omzetkansen?

Kansen lijken er te liggen in de huurmarkt. In 2012 werden er ruim zeventigduizend woningen verhuurd via Pararius. Jasper de Groot, algemeen directeur Pararius: ”Meerdere factoren zorgen aan de vraag– en aanbodzijde voor deze sterke groei in volume. Aan de vraagzijde is er de vrees bij huizenzoekers om een woning te kopen, waardoor men overstapt naar de huurmarkt. Aan de aanbodzijde zetten huiseigenaren met twee koopwoningen hun woningen tijdelijk te huur en heeft ook de maatregel met de Donnerpunten sinds oktober 2011 gezorgd voor meer huuraanbod.”

Meer makelaarskantoren actief op de huurmarkt

Het hoge aantal verkoopmakelaardijen dat zich in 2012 aanmeldde voor een lidmaatschap bij Pararius is opvallend. De Groot: “Verkoopmakelaars ontdekken de huurmarkt als alternatieve inkomstenbron. Daarnaast stellen huiseigenaren het op prijs als hun makelaar naast het verkooptraject de woning ook gelijktijdig te huur kan zetten. Het kunnen bieden van een dergelijke strategie zorgt ervoor dat een makelaar zich onderscheidt.”

Tien redenen waarom makelaars gebruik maken van Pararius

Pararius onderscheidt zich van andere woningsites op een aantal essentiële punten:
1. richt zich enkel en alleen op verhuur en niet op verkoop én verhuur;
2. maandelijks meer dan een miljoen bezoekers (ongeëvenaard hoog voor een huursite);
3. zestaligheid leidt maandelijks tot meer dan honderdvijftigduizend expatbezoekers;
4. heeft als enige huursite ook een mobiele website, iPhone- en Android app;
5. extreem goed vindbaar in de zoekmachines in binnen- en buitenland;
6. werkt met een team van 20 mensen en beschikt over specialistische account managers;
7. werkt met een strenge gedragscode waardoor het aanbod ontdubbeld en up to date is;
8. vaste en transparante kostenstructuur voor makelaars;
9. mogelijkheid om Pararius Office (CRM voor makelaars) af te nemen;
10. opgericht door verhuurspecialisten en niet door IT-ers op een zolderkamertje.

Interesse?

Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van Pararius? De collega’s van Pararius komen graag langs voor een presentatie bij u op kantoor. U kunt Pararius bereiken op telefoonnummer 020 4712111. Kijk ook op www.Pararius.nl