Linger OG

Amsterdam

Woningverhuur en woningverkoop in Amsterdam en omgeving

Ons actuele aanbod

Over ons

Wilt u uw woning verhuren? Dan bent u bij Linger OG aan het goede adres.

- Professionele fotografie
- Buurtmailing
- Samenwerking met gerenommeerde bedrijven voor verhuur aan expats
- Zéér groot bestand met woningzoekenden
- Aanvragen Gemeentelijke vergunningen
- Zeer secure screening en creditcheck huurders
- Tussentijdse inspecties en rapportages

Bel of mail ons voor een gratis huurprijscheck!

Puntentelling

Bij de verhuur van een woning is het belangrijk om te kijken wat de maximale huurprijs is.
De maximale huurprijs van een zelfstandige of onzelfstandige woonruimte wordt berekend door een puntentelling (woningwaarderingsstelsel).
Als de woning een huurprijs boven de liberalisatiegrens heeft mag u gaan verhuren op de vrije markt (vrije sector) en een markthuur gaan rekenen.
Heeft de woning een huurprijs onder de liberalisatiegrens dan wordt dit een gereguleerde woning (sociale sector) met een gereguleerde huur.

Bij de verhuur van uw woning komen onze makelaars altijd een puntentelling doen om uw maximale huurprijs te bepalen. Indien uw woning niet genoeg punten heeft om in de vrije markt te mogen verhuren kunnen wij u voorzien van een maatwerkadvies waarmee u de woning in de vrije sector kan krijgen.

Vergunning gemeente

Bij het verhuren van woningen met een maximale huurprijs die onder de huurgrens ligt (sociale sector) bent u volgens de Huisvestingsverordening (Regionale Huisvestingsverordening Stadsregio Amsterdam) verplicht om een Huisvestingsvergunning aan te vragen voor de huurder van de woning.
Onze makelaars helpen u zoeken naar een geschikte kandidaat die aan de voorwaarden voldoet voor de huisvestingsverordening en zullen, namens u, de aanvraag bij de gemeente indienen.

Verhuren via de leegstandswet

Bij de verhuur van een, te koop staande, woning via de leegstandswet is de uitgebreide huurbescherming niet van toepassing. Zo kan een huurcontract via de leegstandswet met een opzegtermijn van 3 maanden worden opgezegd door de verhuurder, echter kan de eerste 6 maanden niet worden opgezegd.
Om te kunnen verhuren via de leegstandswet moet er een vergunning bij de gemeente worden aangevraagd, welke pas wordt verleend als u aan bepaalde voorwaarden voldoet.
Onze makelaars komen graag bij u langs om te inventariseren of u in aanmerking komt voor een leegstandsvergunning en lichten u in over de fiscale gevolgen van verhuren via de leegstandswet.

Wie zijn wij?

Jorgo Willems

Verhuurmakelaar

Rodney Linger

Verhuurmakelaar

José Poorta

Verhuurmakelaar

Marcella Monsanto

Office manager

Onze nieuwste woningen

Roetersstraat 148

€ 500.000 k.k.

Gershwinstraat 35

€ 375.000 k.k.

Raoul Wallenbergstraat 71

€ 1.650 per maand

Rottumeroog 20

€ 1.250 per maand

Wethouder In 't Veldstraat 195

€ 390.000 k.k.

Harriet Freezerstraat 84 PP

€ 350.000 k.k.

Dickenslaan 43

€ 1.400 per maand

Gooise Kant 144

€ 450.000 k.k.

Michaëlplein 78

€ 400.000 k.k.

Onze vestiging