Wijk

Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Aantal kamers

Bouwjaar

Straal

Woningtype

Perceeloppervlakte

Soort aanbod

Voorzieningen

89

Huizen te koop Enschede

Bekijk ook nieuwbouwprojecten in de buurt van Enschede

Bekijk

Huis kopen Enschede

Enschede, de grootste stad van de provincie Overijssel, ligt vlakbij de grens met Duitsland. Mede door die goede ligging willen steeds meer mensen een huis kopen in Enschede. Enschede is bovendien een echte arbeidersstad met een internationaal karakter; maar liefst 150 nationaliteiten wonen er samen. Een huis kopen in Enschede betekent dus wonen in een bruisende stad met een gemoedelijke sfeer.

Koophuizen in Enschede

Enschede telt 157.907 inwoners (31 mei 2018) en bijna 75.000 huizen. Het percentage eengezinswoningen is opvallend hoog: maar liefst 63 procent. De verdeling tussen huurhuizen en koophuizen in Enschede redelijk gelijk, zo'n 47 procent van de woningvoorraad is een koophuis.

De WOZ-waarde heeft ook in Enschede een flinke dip gekend tijdens de crisis. De gemiddelde woningwaarde zakte toen naar € 151.000,-. Anno 2018 is de gemiddelde WOZ-waarde met € 158.000,- nog steeds niet helemaal terug op haar oude niveau. Dat betekent dat koophuizen in Enschede nu relatief goedkoop zijn.

Nieuw Enschede

Wil je een huis kopen in Enschede? Enschede is een veelzijdige stad met voor ieder wat wils. De wijk Roombeek, die in 2000 vrijwel volledig werd verwoest door de vuurwerkramp, staat bijna twee decennia later bekend als levendiger dan ooit. Vooral door de rijkelijke aanwezigheid van kunst en cultuur is Roombeek een zeer bekende wijk. Zo vind je er het Cultuurpark, maar ook de Academie voor Art en Design (AKI ArtEZ), kunstruimte TETEM, Museum Twente en Museum TwentseWelle. Een monument aan de Lasonderbleek zorgt ervoor dat de vuurwerkramp nooit wordt vergeten. Om het kunstwerk heen zijn die nieuwste koophuizen in Enschede te vinden.

Verder vind je in de elfde stad van Nederland echter relatief weinig nieuwbouw. De meeste huizen zijn gebouwd tussen 1965 en 2005, daarna was de verhouding tussen vraag en aanbod lange tijd in verhouding en was er geen behoefte aan nieuwe huizen. Dat is inmiddels wel anders, de vraag naar huizen stijgt in heel Twente, en dus ook in Enschede. Met name in de buurt van het stadscentrum wordt de komende jaren veel bijgebouwd.

Cultureel Enschede

Aan cafe's, restaurants en uitgaansgelegenheden geen gebrek in Enschede. Sterker nog, de Oude Markt in het centrum van de stad wordt ook wel de huiskamer van heel Twente genoemd. Rondom de Grote Kerk en de Sint Jacobuskerk vind je veel winkels, van leuke vintage winkeltjes tot grote modeketens als H&M en ZARA. Heb je even behoefte aan wat rust, dan kun je je prima terugtrekken in een van de stadsparken van Enschede, bijvoorbeeld in het Volkspark of het Wooldrikspark.