Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  1.100

  Koopwoningen Rotterdam

  Koopwoningen Rotterdam

  Niemand kan er meer omheen: Rotterdam is booming! In korte tijd transformeerde de stad van 'gewone' havenstad in een hippe, drukbezochte wereldstad met architectonische iconen als de Markthal, Rotterdam Centraal, de Euromast en de Erasmusbrug. Ook op de Rotterdamse woningmarkt is de waardering voor Rotterdam terug te zien: de vraag naar koopwoningen in Rotterdam groeit met de dag. Ben je op zoek naar een koopwoning in Rotterdam? Wij helpen je graag! Op Pararius krijg je met behulp van onze handige filters een goed overzicht van woningen te koop in Rotterdam die binnen je wensen en budget vallen. Ben je specifiek op zoek naar een huis, of ga je voor een appartement? Bekijk dan ons aanbod koopwoningen Rotterdam onderverdeeld in type woning.

  Wonen in Rotterdam

  Het aantal inwoners in Rotterdam neemt alsmaar toe en kwam in 2018 boven de 640.000 uit. De stad telt ruim 311.000 woningen, maar groeit ook in rap tempo als het gaat om de woningvoorraad. Door de vraag naar woningen te koop in Rotterdam wordt er veel bijgebouwd. Daarmee verandert ook het uiterlijk van de stad: modern en karakteristiek wisselen elkaar af snel af en geven Rotterdam een bijzondere uitstraling. Zo straalt de skyline aan de Maas internationale allure uit, terwijl in wijken als Noord en Blijdorp nog veel vooroorlogse bouwwerken te vinden zijn. Door de vele hoogbouw neemt het aantal meergezinswoningen in de stad toe. In Rotterdam is slechts een kwart van alle woningen een eengezinswoning.

  Van alle woningen in Rotterdam bestaat 35 procent uit koopwoningen. Populaire wijken en buurten waar mensen een koopwoning zoeken zijn Kralingen, Hillegersberg, de Kop van Zuid, Centrum en Overschie. Ondanks dat sommige wijken verder uit het centrum liggen, is ieder stukje Rotterdam goed te bereiken dankzij het uitgebreide metro- en tramnetwerk in de stad. Wonen in Rotterdam wordt dan ook bijna overal goed gewaardeerd: driekwart van de Rotterdammers zegt tevreden te zijn met zijn of haar woning.

  Karakteristieke woonstad Rotterdam

  Spreek de legendarische woorden 'geen woorden maar daden' uit en iedereen weet dat het over Rotterdammers gaat. Rotterdammers staan bekend om hun nuchtere mentaliteit en de spreuk van het legioen van Feyenoord en de Kuip is daarvoor zeer typerend. Maar zoals al gezegd: Rotterdam is meer dan een rauwe havenstad. Roffa is bijvoorbeeld ook een echte handelsstad: zo is de stad de thuisbasis van vele internationale merken. Bedrijven als Unilever, Shell, Coolblue, Nationale Nederlanden en Burger King hebben er hun hoofdkantoor. Ook heeft de stad heeft een levendige en vooruitstrevende cultuursector, waarin kunst in alle mogelijke soorten en maten de ruimte krijgt. Denk aan de Kunsthal of museum Boijmans van Beuningen. Theaterliefhebbers halen hun hart op in het Oude en Nieuwe Luxor of Theater Zuidplein en op muziekgebied is er in Ahoy altijd wat te beleven. Dansen kan bij poppodium Annabel, in de Witte de Withstraat of tijdens het Zomercarnaval. De kansen op zakelijk gebied en de mogelijkheden op cultureel gebied zijn dan ook enkele van de legio redenen waarom veel mensen een koopwoning in Rotterdam zoeken.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Rotterdam

  De afgelopen 5 dagen zijn er 60 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.