Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  1.687

  Koopwoningen Amsterdam

  Koopwoningen Amsterdam:

  Amsterdam is Nederlands' grootste metropool en is altijd in beweging. Ook de woningmarkt in Amsterdam staat niet stil: nergens is de vraag naar koopwoningen zo groot als in onze hoofdstad. Hoewel het aanbod koopwoningen in Amsterdam groot is, zijn woningen vaak snel verkocht. Ben je op zoek naar een koopwoning in Amsterdam? Op Pararius.nl bekijk je alle beschikbare koopwoningen in één actueel en compleet overzicht. Door de handige zoekfilters krijg je bovendien snel een gepersonaliseerd overzicht van alle koopwoningen in Amsterdam die voldoen aan jouw wensen en budget. Jouw huis of appartement aan de Amsterdamse grachtengordel is dan zo gevonden!

  Wonen in Amsterdam

  De stad aan het IJ ligt in de provincie Noord-Holland en telt ruim 853 duizend inwoners. De diversiteit van de stad heeft een grote aantrekkingskracht op nieuwe inwoners: geschat wordt dat er per jaar 11 duizend nieuwe Amsterdammers bijkomen. De stad is daarmee een smeltkroes van verschillende culturen, leeftijden en stijlen. Amsterdam is bijvoorbeeld een populaire studentenstad vanwege de UvA, de VU en de Hogeschool van Amsterdam, maar ook voor expats is Mokum een aantrekkelijke uitvalsbasis door bedrijven op de Zuidas.

  Minstens net zo divers als de inwoners van Amsterdam, zijn de bouwwerken in de stad. Zo staan de luxe grachtenpanden en opvallende puntgevels in wijken als Zuid en Centrum in schril contrast met de skyline van 't IJ in de wijk Noord, waar de afgelopen jaren in snel tempo moderne wolkenkrabbers zijn herrezen. Ondanks dat er veel wordt bijgebouwd en er inmiddels een woningvoorraad is van 432.000 woningen, is er in de stad een chronisch tekort aan woningen. Vooral koopwoningen in Amsterdam zijn relatief schaars: koopwoningen maken slechts 30 procent van de woningvoorraad uit. Echter zijn er door nieuwbouw en renovatie steeds meer wijken populair. Noord is door de nieuwbouw in opkomst en ook Zuidoost, thuisbasis van AFC Ajax en bekend om de Ziggo Dome en de Johan Cruijff ArenA, wordt steeds aantrekkelijker voor woningzoekenden. Ook oude bekenden, zoals de Jordaan, de Pijp en Oud-Zuid zijn onverminderd geliefd.

  De stad Amsterdam

  Amsterdam hoort zonder twijfel thuis in het rijtje wereldsteden en trekt naast mensen die een woning in Amsterdam zoeken ook veel toeristen. Toeristische trekpleisters als de Wallen, Madame Tussauds en de kaaswinkels zijn door heel de stad te vinden. Echter heeft Mokum meer te bieden, zoals voor liefhebbers van kunst en cultuur. Zo is er de indrukwekkende verzameling musea die Amsterdam telt, waaronder het Rijksmuseum, het Tropenmuseum, Stedelijk Museum en Van Gogh Museum. Naast dat is Amsterdam ook echt een fashion- stad. Populair zijn de 9 straatjes, waar vintage en modern hand in hand gaan. De bekende Kalverstraat en luxe P.C. Hooftstraat herbergen vele internationale modemerken. Ook internationale spelers als Philips, Google en Vodafone hebben Amsterdam als uitvalsbasis, met Schiphol in de buurt heeft Amsterdam immers een ideale ligging. Nog een voordeel voor iedereen die op zoek is naar een koopwoning in Amsterdam: aan groen is er geen gebrek. Het meest bekende Amsterdamse park is natuurlijk het Vondelpark, maar ook in bijvoorbeeld het Oosterpark, het Martin Luther Kingpark en het Rembrandtpark is het heerlijk toeven. En wist je dat het Amsterdamse bos drie keer zo groot is als het befaamde Central Park in New York? Met een koopwoning in Amsterdam is iedereen dus verzekerd van een zeer veelzijdige leefomgeving.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Amsterdam

  De afgelopen 5 dagen zijn er 85 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.