Wijk

Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Aantal slaapkamers

Bouwjaar

Straal

Woningtype

Perceeloppervlakte

Soort aanbod

Voorzieningen

238

Huizen te koop Amsterdam

Bekijk ook nieuwbouwprojecten in de buurt van Amsterdam

Bekijk

Huis kopen Amsterdam

Wil je een huis kopen in Amsterdam? Amsterdam is de grootste stad van Nederland en telt met 853 duizend mensen de meeste inwoners van ons land. Amsterdam is als Nederlands' hoofdstad dan ook altijd in beweging. Het is de meest bezochte stad, heeft het rijkste culturele aanbod en is uitgeroepen tot meest aantrekkelijke woonstad van ons land. Kortom: Amsterdam is een bruisende stad en heeft met voor iedereen wat te bieden. Ook op de huizenmarkt is Amsterdam divers: wie een huis wil kopen in Amsterdam kan kiezen uit een enorme variatie van wijken, woningen en bouwstijlen.

Huizen te koop in Amsterdam

Door de grote diversiteit hebben veel mensen enorme binding met de stad. Dat blijft op de woningmarkt dan ook niet onopgemerkt: door de grote vraag zijn huizen vaak snel verhuurd of verkocht en het aanbod verandert snel. Koophuizen in Amsterdam zijn relatief schaars: 29,5 procent van alle woningen is een koophuis. De gemiddelde prijs ligt op meer dan € 400.000. Om de druk op de woningmarkt te verlichten, worden er in hoog tempo huizen, hotspots en hang-outs bijgebouwd en geopend. Begin 2017 telde Amsterdam zo'n 427.858 huizen, 4.000 meer dan in 2016.

Nieuwbouwhuizen kopen

Wie een nieuw huis wil kopen in Amsterdam, komt al snel terecht in de opkomende wijken van de stad. Amsterdam-Noord – eerder een van de minder populaire stadsdelen - groeide de laatste jaren uit tot een van de meest populaire en levendige buurten van de stad. Ook het Oostelijke Eiland maakte de afgelopen jaren een ongekende transformatie door. Zeeburgereiland is nog volop in ontwikkeling: de komende jaren verrijzen daar 28 woontorens met huur- en koophuizen, die de skyline van Amsterdam compleet gaan veranderen. Daarmee worden de opkomende gebieden van de stad steeds aantrekkelijker voor woningzoekenden.

De nieuwe delen van Amsterdam vormen een bijzonder contrast met de historische delen van de stad zoals Centrum en West, waar de architectonische gevels van luxe grachtenpanden en de grachtengordel juist kenmerkend zijn. Ook rond de Dam – historisch gezien het middelpunt van de stad – heeft Amsterdam opnieuw een heel ander karakter. Nieuw en oud vormen daarmee gezamenlijk een bijzondere mix van bouwstijlen.

Bevolking

Eenzelfde bijzondere mix kenmerkt de Amsterdamse bevolking. De stad aan 't IJ kent een enorme diversiteit aan mensen, culturen en nationaliteiten. Het aandeel westerse en niet- westerse Amsterdammers groeit. Bovendien is de stad een trekpleister voor toeristen. Dat resulteert in een bonte verzameling van toeristische attracties en bijzondere winkeltjes door heel de stad. In 2017 steeg het aantal toeristen dat een glimp wilden opvangen van trekpleisters als het Rijksmuseum, de Wallen, het Vondelpark en Museumplein zelfs tot 42 miljoen. Een enorme boost voor de economie van de stad, maar het zorgt ook voor toenemende drukte.

Koophuis in Amsterdam

Kortom: Amsterdam is een levendige en bruisende stad en het koopaanbod verandert snel. Wil je een huis kopen in Amsterdam, dan is het heel belangrijk om goed voorbereid de woningmarkt op te gaan. Pararius helpt je daarbij: hier vind je alle huizen in één actueel en compleet overzicht. Met de handige zoekfilters en de smartmap krijg je daarnaast in een oogopslag een beter beeld van de huizen die te koop staan én de buurt waarin de huizen zich bevinden.