Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Aantal slaapkamers

Bouwjaar

Straal

Woningtype

Perceeloppervlakte

Soort aanbod

Voorzieningen

116

Huizen te koop Haarlem

Bekijk ook nieuwbouwprojecten in de buurt van Haarlem

Bekijk

Huis kopen Haarlem

Haarlem, de charmante hoofdstad van Noord-Holland, wordt steeds populairder. Nu de huizenprijzen in Amsterdam voor veel woningzoekers te hoog worden, blijkt Haarlem het perfecte alternatief om een huis te kopen. Wonen in Haarlem betekent de drukte Amsterdam op een steenworp afstand, maar toch de rust en het groen van natuur om je heen. Zo liggen het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, recreatiegebied Spaarnwoude en Bloemendaal aan Zee om de hoek.

Koophuizen in Haarlem

Haarlem telt 159.229 inwoners, ook wel 'mug' genoemd. Haarlem is de 12e gemeente van Nederland en de verwachting is dat deze snelgroeiende stad binnen tien jaar de 180.000 inwoners aantikt. De populariteit van de stad zorgt ervoor dat de vraag naar koophuizen in Haarlem toeneemt. Op dit moment is ruim de helft (52%) van de bijna 75.000 huizen een koopwoning. De WOZ-waarde van Haarlemse koophuizen is de afgelopen jaren ook flink gestegen: in 2015 lag de gemiddelde WOZ-waarde nog op € 223.000,-, in 2017 was dit € 250.000,-.

Karakteristiek wonen in Haarlem

Net als Amsterdam kenmerkt Haarlem zich door haar karakteristieke sfeer. Het is een echte grachtenstad en als tweede monumentenstad van Nederland (4.000 monumenten in totaal) is er in Haarlem aan cultuur en geschiedenis meer dan genoeg te beleven. Neem bijvoorbeeld het middeleeuwse stadhuiscomplex op de Grote Markt, of de Kathedrale Basiliek st. Bravo. De binnenstad van Haarlem is autoluw, waardoor de stad en haar monumenten nog beter tot zijn recht komen. Ook winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Haarlem: de stad staat bekend als een van de beste winkelsteden van Nederland. De Kleine Houtstraat, onderdeel van De Gouden Straatjes, is zelfs meerdere malen verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland.

Koophuis in Haarlem?

Wie een huis wil kopen in Haarlem, kan terecht in monumentale koophuizen in het Centrum van de stad, maar er is ook genoeg aanbod aan eengezinshuizen in een van de wijk daarbuiten, bijvoorbeeld in het Haarlemmerhoutkwartier of de Koninginnebuurt.

Weten of jouw droomhuis op dit moment te koop staat? Op Pararius vind je een compleet overzicht van alle koophuizen in Haarlem. Door middel van handige filters kun je bovendien heel makkelijk zoeken naar huizen die precies aan jouw wensen voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van reistijd naar je werk of voorzieningen in de buurt.