Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  211

  Koopwoningen Utrecht

  Koopwoningen Utrecht

  Ondanks dat Utrecht de grootste stad is van Midden-Nederland en de hoofdstad van de provincie Utrecht, heeft het centrum een dorps karakter met een kleinschalige en overzichtelijke indeling. Het unieke karakter, de centrale ligging en de werkgelegenheid trekken veel nieuwe inwoners naar de stad. De vraag naar koopwoningen in Utrecht is dan ook groot. Ben je ook op zoek naar een koopwoning in Utrecht? Op Pararius bekijk je alle woningen te koop in Utrecht eenvoudig in één overzicht. Door gebruik te maken van de handige zoekfilters vind je alle woningen die voldoen aan je persoonlijke wensen, of je nou op zoek bent naar een huis, appartement of studio.

  Nieuwe koopwoningen Utrecht

  Utrecht is door haar unieke karakter een populaire stad onder veel verschillende doelgroepen en groeit daardoor snel. De stad telt nu bijna 350.0000 inwoners, maar naar verwachting komt dat aantal in 2030 over de 400.000. De vraag naar koopwoningen onder de rook van Utrecht neemt daarmee verder toe. Om aan de vraag naar woonruimte te kunnen voldoen, bouwt de gemeente overal in de stad nieuwe woningen bij. Utrecht is daarin koploper: nergens in Nederland wordt zoveel bijgebouwd als in en rond de Domstad. De nieuwbouwwijk Leidsche Rijn is zelfs de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland en moet woonruimte bieden voor zo'n 100.000 mensen. Ook de stad zelf transformeert. Zo wordt er naast het station een woontoren gerealiseerd en heeft de oude draadfabriek Neerlandia in Oud Hoograven een tweede leven gekregen als wooncomplex.

  Klassiekers in Utrecht

  Ondanks dat Utrecht door de groei flink wordt gemoderniseerd, is de geschiedenis van de stad op veel plaatsen nog duidelijk zichtbaar. Utrecht heeft daarmee een zeer divers en authentiek karakter en moderne en historische invloeden wisselen elkaar af. De Oude Gracht, de Nieuwegracht, de Domtoren en de Domkerk weerspiegelen de historie van de stad, terwijl Centraal Station Utrecht, Muziekhal TivoliVredenburg, het Beatrix Theater en Hoog Catharijne juist enorm modern aandoen. Ook de overwegend verkeersluwe binnenstad is kenmerkend voor Utrecht. Alleen mensen met een huur- of koopwoning in Utrecht kunnen de stad met de auto bereiken. Het grootste deel van de binnenstad is daardoor alleen te voet of per fiets begaanbaar. De meeste hotspots, zoals de Winkel van Sinkel, 't Neude, de Jaarbeurs en het Janskerkhof liggen echter dichtbij elkaar.

  Utrecht heel divers

  Ook buiten de binnenstad is de diversiteit van Utrecht terug te zien. Populaire woonwijken als Oudwijk en Buiten Wittevrouwen ademen eenzelfde authentieke sfeer als de oude delen van de binnenstad, terwijl opkomende wijken als Leidsche Rijn en Vleuten-de Meern door nieuwbouw een moderne uitstraling hebben. Utrecht is daardoor interessant voor een heel gevarieerd publiek: wie houdt van modern, zoekt in de nieuwere delen van Utrecht een koopwoning. Liefhebbers van historische panden kunnen hun hart ophalen met de meer authentieke Utrechtse koopwoningen in de binnenstad. Voor gezinnen die meer waarde hechten aan rust zijn juist groene wijken als Tuindorp, Tuinwijk en de Vogelenbuurt in trek, mede door parken als het Julianapark, het Wilhelminapark en het Griftpark.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Utrecht

  De afgelopen 5 dagen zijn er 13 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.