Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  99

  Koopwoningen Amersfoort

  Koopwoningen Amersfoort

  The Center of the Network Economy, dat is Amersfoort. Geliefd vanwege haar centrale ligging en bekend van onder andere de Sint-Joriskerk, het Mondriaanhuis, de Onze Lieve Vrouwetoren en het Dierenpark Amersfoort. Amersfoort is uitgegroeid van een echte garnizoensstad tot een belangrijke woon-werkstad voor ambitieus werkend Nederland. Ben je op zoek naar een koopwoning in Amersfoort? Op Pararius vind je gemakkelijk een overzicht van woningen te koop in Amersfoort die op jouw woonwensen aansluiten. Of ben je specifiek op zoek naar een appartement of huis in Amersfoort? Wat voor koopwoning je ook zoekt, Amersfoort is een gewilde stad om te wonen. De gemeente Amersfoort is zelfs twee jaar op rij door Elsevier verkozen tot beste gemeente van Nederland om te wonen.

  Wonen in Amersfoort

  Amersfoort ligt in de provincie Utrecht, aan de rand van de Utrechtse heuvelrug bij de rivier de Eem. De geboortestad van Piet Mondriaan is tevens een gemeente en telt ruim 155.000 inwoners. Met een centrum dat stamt uit de Middeleeuwen, de vele grachten en andere oude bezienswaardigheden ademt Amersfoort historie uit. Daarentegen zorgen de verschillende nieuwbouwwijken rondom het centrum, die uit verschillende decennia stammen, ervoor dat het in Amersfoort heel divers wonen is. Binnen iedere woonsmaak is er dan ook wel een koopwoning in Amersfoort te vinden. De stad heeft een woningvoorraad van ruim 66.000 woningen, waarvan koopwoningen 58 procent uitmaken.

  Ben je op zoek naar een jonge, frisse wijk waar veel jonge gezinnen wonen? Dan is Nieuwwijk een goede keus. Ook Kattenbroek is erg populair onder gezinnen met kinderen. Liever een wijk met een dorps karakter? Dan kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een koopwoning in Hoogland. Bergkwartier-Bosgebied is een van de groenste wijken van Amersfoort, die toch dicht bij het centrum ligt. Zo heeft iedere wijk een eigen karakter. In totaal zijn er dertien wijken in Amersfoort.

  De stad Amersfoort

  De bijnaam van Amersfoort is de Keistad, waardoor Amersfoorters ook wel Keientrekkers worden genoemd. Deze bijnamen zijn terug te voeren naar een verhaal over de Amersfoortste kei, die aan de Stadsring te vinden is. In het centrum van Amersfoort kan naar hartenlust cultuur gesnoven worden, bijvoorbeeld in museum Flehite, kunsthal KAdE of Kamp Amersfoort. Winkelen, uit eten of naar de bioscoop doe je aan het Eemplein. Jaarlijks zijn er ook veel festivals in Amersfoort die inmiddels landelijke bekendheid hebben vergaard, zoals Into the Woods en Torenpop.

  Met een koopwoning in Amersfoort weet je zeker dat je te midden van veel bedrijvigheid woont. Dankzij de gunstige, centrale ligging van de stad in Nederland hebben veel grote bedrijven zich namelijk in Amersfoort gevestigd, waaronder de NS, FrieslandCampina, ThiemeMeulenhoff, Prenatal, de Amersfoortse en Vereniging Eigen Huis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 43 procent van de volwassen Amersfoortse bevolking hoogopgeleid is; Amersfoort is een echte werkstad. Vanwege haar ligging is de stad ook een spoorwegknooppunt geworden en telt zij vier stations: Station Amersfoort, Amersfoort Vathorst, Amersfoort Schothorst en Hoevelaken.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Amersfoort

  De afgelopen 5 dagen zijn er 12 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.