Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  333

  Koopwoningen Eindhoven

  Koopwoningen Eindhoven

  De regio Eindhoven wordt ook wel gezien als het kloppende hart van ons land op Industrieel gebied en werd in 2011 uitgeroepen tot slimste regio van de wereld. Daarnaast is Eindhoven de grootste stad van Brabant. Daarmee is Eindhoven een geliefde stad onder mensen die graag in een grote stad of dichtbij hun werk willen wonen. Ben je ook op zoek naar een koopwoning in Eindhoven? Op Pararius.nl vind je een actueel overzicht van alle woningen te koop in Eindhoven. Ben je specifiek op zoek naar een huis of appartement? Zoek dan eenvoudig tussen het aanbod koopwoningen Eindhoven naar woningtype.

  Woningen te koop Eindhoven

  Eindhoven is een stad met een grote aantrekkingskracht op jongeren en jongvolwassenen. De grootste groep inwoners is tussen de 20 en de 34 jaar oud. Ook op de koopmarkt is dit terug te zien: bijna de helft van alle koopwoningen in Eindhoven gaat naar starters. Ook voor doorstromers staan er veel interessante woningen te koop in Eindhoven. Met name de wijken Centrum, Stratum en Woensel hebben een breed aanbod aan koopwoningen.

  Jongvolwassenen en starters

  Dat de stad een steeds grotere binding heeft met jongvolwassenen is gemakkelijk te verklaren. Met de TU Eindhoven is de stad een magneet voor studenten, die na hun studie blijven en op zoek gaan naar een woning in Eindhoven. De grote bedrijven die in Brainport Eindhoven te vinden zijn, hebben daarentegen weer een grote aantrekkingskracht op (jong)volwassenen die aan het begin staan van hun carrière. Eindhoven staat economisch in bloei: de economie van de stad groeit zelfs sneller dan in de steden in de randstad.

  Meer woningen te koop in Eindhoven

  Met de komst van nieuwe bewoners groeit de stad ook qua inwonertal gestaag: Eindhoven telt ruim 229.000 inwoners verdeeld over 114.614 huishoudens, en naar verwachting zal de stad in de toekomst snel groeien naar zo'n 250.000 inwoners in 2030. De woningvoorraad, nu bijna 110.000 adressen waarvan bijna de helft koopwoningen, wordt de komende jaren dan ook flink uitgebreid. De afgelopen jaren werden er meer dan 3.000 huizen opgeleverd, de komende jaren komen daar nog veel meer woningen bij. De gemeente zet hierbij vooral in op het goedkopere koopsegment: daar is de vraag het grootst en het aanbod het minst toereikend. Zo komen er meer woningen te koop in Eindhoven voor starters op de markt.

  Eindhoven populair

  Eindhoven is een booming stad met veel potentie. De stad is volop in ontwikkeling. Een van de paradepaardjes van de stad is Strijp S, het voormalige Philipsterrein dat sinds een aantal jaar een nieuw leven heeft gekregen. Het bedrijventerrein is het nieuwe creatieve en culturele hart van de stad, waar onder andere Dutch Design Week een podium krijgt. Het terrein verandert ieder jaar een beetje meer van gedaante: de bouwplannen die nu in de pijplijn zitten reiken tot minimaal 2030. Ook het Stratumseind, het grootste uitgaansgebied van de regio, en de Woensel, het grootste winkelgebied, zijn kenmerkend voor de stad. De scheiding tussen wonen, werken en recreëren worden in Eindhoven bovendien steeds kleiner. Zo worden er midden in het centrum van Eindhoven koopwoningen gebouwd.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Eindhoven

  De afgelopen 5 dagen zijn er 18 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.