Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  231

  Huizen te koop Eindhoven

  Huis kopen Eindhoven

  Wie aan Eindhoven denkt, denkt aan Philips, de Technische Universiteit, design en industrie. Maar misschien denk je ook wel aan een huis kopen. Eindhoven is immers grootste stad en het bruisende hart van Noord-Brabant en daarmee een aantrekkelijke plaats om een huis te kopen. Eindhoven is bovendien een populaire stad onder arbeiders en expats.

  Nieuwbouwwoningen in Eindhoven

  Eindhoven is niet alleen qua aantal inwoners, maar ook wat betreft aantal huizen de vijfde stad van het land. De stad telt zo'n 230.000 inwoners en heeft een woningvoorraad van bijna 104.000 adressen. Daarvan is bijna de helft (45%) een koophuis. Om de grote vraag naar huur- en koophuizen in Eindhoven aan te kunnen, wordt er veel gebouwd. De gemeente is van plan tot en met 2022 in totaal 15.000 woningen op te leveren, op bijna 250 locaties verspreid door de stad. Zo wordt er langs het spoor een groot aantal woontorens gebouwd.

  Koophuizen in Eindhoven

  Wie een huis wil kopen in Eindhoven, heeft veel keuze uit diverse wijken. Het grootst aantal huizen in Eindhoven is te vinden in de wijk Woensel, die een noordelijk en een zuidelijk deel heeft. Daar wonen dan ook ruim 100.000 mensen. Hierna volgen Stratum, Strijp en Gestel. Het centrum is het oudste stukje Eindhoven en is net als De Bergen - het Quartier Latin van de stad, dat grenst aan het centrum - een gewilde woonwijk. De vinex wijk Meerhoven is populair onder expats, van wie er ook een groot aantal in Eindhoven woont. Ook Strijp S, het voormalige bedrijventerrein van Philips, is geliefd gebied in Eindhoven voor het kopen van een huis: in dit creatieve en culturele stukje Eindhoven zijn fabrieken omgetoverd tot kantoren en woningen met een industrieel en hip karakter.

  Woonstad Eindhoven

  In de Lichtstad - overigens niet zo genoemd vanwege de Philips-gloeilampen, maar vanwege de luciferindustrie in de 19e eeuw - wonen veel jongeren en jongvolwassenen: de meeste mensen in Eindhoven zijn tussen de 20 en 29 jaar. Dat komt onder andere doordat Eindhoven met de aanwezigheid van de TU/e en vijf hogescholen een echte studentenstad is. Deze studenten blijven na hun studie veelal in Eindhoven wonen.

  Eindhoven is dan ook niet voor niets een zeer prettige woonstad. Het ligt zeer centraal en de Brabantse stad heeft een groot aanbod van winkels, kroegen en restaurants, bijvoorbeeld rondom de Markt, het centrale plein in het centrum.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Eindhoven
  • Huis

  De afgelopen 5 dagen zijn er 13 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.