Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  92

  Huizen te koop Utrecht

  Huis kopen Utrecht

  Wil je een huis kopen in Utrecht? Dan kun je je hart ophalen, want het aanbod is groot en divers. Wonen in Utrecht is populair, mede vanwege de centrale ligging van de stad in zowel de Randstad als in Nederland. Door de ligging is Utrecht het snelst groeiende economische centrum van het land. Ook op de woningmarkt is dit te merken: veel mensen vestigen zich in Utrecht en de vraag naar koophuizen is groot. Op Pararius zoek je gemakkelijk naar beschikbare koophuizen in Utrecht.

  Wonen in Utrecht

  Utrecht telt in totaal 151.409 woningen waarvan 45% een koophuis is. De gemiddelde WOZ-waarde hiervan was in 2017 €235.000. Om de druk op de woningmarkt te verlichten, worden er de komende jaren naar verwachting 40.000 nieuwe huizen in Utrecht gebouwd, in zowel nieuwe wijken als bestaand stedelijk gebied als Overvecht, de Merwedekanaalzone en het Beurskwartier.

  Huis kopen in Utrecht

  Wie een huis wil kopen in Utrecht heeft door de enorme hoeveelheid nieuwbouwprojecten keuze uit een heel divers aanbod. Leidsche Rijn is zelfs de grootste vinex- en nieuwbouwlocatie van Nederland. Ook in Vleuten-de Meern worden veel woningen bijgebouwd. Utrecht neemt hierdoor in omvang flink toe, net als de diversiteit van de wijken.

  Authentieke sfeer is te vinden in de gezellige oude binnenstad en wijken als Buiten Wittevrouwen en Oudwijk. De wijken Tuindorp, Tuinwijk en de Vogelenbuurt zijn door de nabijgelegen parken als het Julianapark, Wilhelminapark en Griftpark ideaal voor mensen die willen wonen in een groene en rustige omgeving. De nieuwbouwwijken zijn daarentegen weer populair onder jonge stellen en gezinnen.

  Inwoners van Utrecht

  Ook qua inwonertal groeit de Domstad snel. Utrecht telt rond de 350.000 inwoners en is daarmee de vierde stad van Nederland. In 2017 kwamen er maar liefst 4.500 inwoners bij en naar verwachting groeit de stad door naar 430.000 inwoners in 2040. Utrechters zijn met name positief te spreken over het dorpse karakter en de diversiteit en reuring in de stad. Utrecht is bovendien een echte studentenstad. Er studeren maar liefst 67.499 studenten, waarvan er 31.446 ook echt in Utrecht wonen. De vele studenten maken Utrecht een vrij jonge stad.

  Voorzieningen in Utrecht

  Ook op cultureel gebied heeft Utrecht van alles te bieden. Karakteristiek voor de oude binnenstad zijn de Oude Gracht, Nieuwe Gracht, Domtoren en Domkerk. De oude binnenstad is ook een gezellige omgeving om te winkelen, maar wie op zoek is naar iets moderners kan een bezoek brengen aan het winkelcentrum Hoog Catharijne. Ook voor een avondje uit moet je in Utrecht zijn: de stad telt maar liefst 172 café's, tien musea, vijf bioscopen en tien theaters waaronder het bekende Beatrixtheater en muziekhal TivoliVredenburg. Door de Jaarbeurs is Utrecht ook populair bij zakelijk publiek. Elk jaar worden er diverse grote beurzen en evenementen gehouden. Het vernieuwde Centraal Station Utrecht biedt bovendien directe treinverbindingen met vrijwel alle provinciale hoofdsteden van Nederland.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Utrecht
  • Huis

  De afgelopen 5 dagen zijn er 7 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.