Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Bouwjaar

Straal

Woningtype

Perceeloppervlakte

Soort aanbod

Voorzieningen

345

Huizen te koop Almere

Bekijk ook nieuwbouwprojecten in de buurt van Almere

Bekijk

Huis kopen Almere

Wie een huis wil kopen in Almere, kiest automatisch voor een relatief nieuwe woning. De eerste huizen staan er pas sinds 1976 en daarmee is Almere de jongste stad van Nederland. Het minst aantal inwoners heeft de stad echter zeker niet; Almere is inmiddels uitgegroeid tot de achtste stad van Nederland met 202.979 inwoners op 1 januari 2017. Steeds meer mensen willen een huis kopen in Almere. Dat komt met name door de goede bereikbaarheid ten opzichte van de hoofdstad Amsterdam.

Koophuizen in Almere

In Almere vind je ruim 80.000 huizen, waarvan zo'n 64 procent koopwoning is. Zo'n dertig jaar geleden, in 1986, stonden er niet meer dan 17.000 huizen op Almeerse grond. Dat de stad een enorme groei heeft doorgemaakt, staat dus buiten kijf. Sindsdien nam de vraag naar en het aanbod van huur- en koophuizen in Almere enorm toe. Om de grote vraag naar koophuizen in Almere aan te kunnen, worden er ook de komende jaren veel nieuwe huizen bijgebouwd. Onder andere Almere Stad, Almere Hout, Almere Poort, Almere Buiten en Nobelhorst maken een groei door.

Architectuur in Almere

Opvallend is de bijzondere architectuur die in veel nieuwbouw is terug te zien. Een van de voorbeelden is nieuwbouwcoplex The Wave, die ook echt gebouwd is in de vorm van een golf. Ook de Katterugwoningen, met hun aantrekkelijke kleuren en houten kopgevels, springen in het oog. Liefhebbers van architectuur die een koophuis zoeken, kunnen in Almere dus hun hart ophalen.

Levendig stadshart

Ook in stadshart van Almere is bijzondere architectuur rijkelijk aanwezig. De binnenstad werd door architect Rem Koolhaas ontworpen, met als doel de binnenstad van Almere levendig en attractief te maken. En met succes: aan de Grote Markt vind je tal van terrasjes en ook restaurants als de Havenkom, BoatHouse en View Almere worden door inwoners geprezen om hun goede keuken en ontspannen sfeer. En dan is er nog Citymall Almere, het grootste winkelcentrum van Nederland, waar shopliefhebbers zich uren kunnen vermaken.

Almere en omgeving

Almere heeft zich dus in korte tijd enorm ontwikkeld. Toch is er ook aan groen geen gebrek in Almere en omgeving. Naast een 42 kilometer lange kustlijn aan het Gooimeer, Markermeer en IJmeer vind je natuurgebieden de Lepelaarplassen en de Oostvaardersplassen in de directe omgeving. De grootste gemeente van Flevoland blijft ook op sportief vlak niet achter. Vanaf begin jaren tachtig wordt jaarlijks de Challenge Almere-Amsterdam (voorheen Holland Triathlon) georganiseerd in de stad. Na Hawaii is dit de oudste lange afstand triatlonwedstrijd van de wereld.