Wijk

Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Aantal slaapkamers

Bouwjaar

Straal

Woningtype

Perceeloppervlakte

Soort aanbod

Voorzieningen

231

Huizen te koop Rotterdam

Bekijk ook nieuwbouwprojecten in de buurt van Rotterdam

Bekijk

Huis kopen Rotterdam

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Je bent waarschijnlijk niet de enige, en dat is niet voor niets: Maasstad timmert behoorlijk aan de weg. De komst van architectonische hoogstandjes als de Markthal en het Centraal Station hebben het imago van Rotterdam goed gedaan. De vraag naar koophuizen in Rotterdam neemt daardoor sterk toe. Ook qua inwonertal en qua woningvoorraad groeit Rotterdam hard.

Inwoners van Rotterdam

Inmiddels heeft Rotterdam bijna 640.000 inwoners en is daarmee de tweede stad van Nederland. Naar verwachting houdt de groei van het aantal inwoners de komende jaren aan. Ook steeds meer bedrijven zien de potentie van Rotterdam. Niet alleen als havenstad, maar ook als echte wereldstad die zich kan meten aan steden als Parijs, Londen en Amsterdam.

Koophuizen Rotterdam

De toegenomen populariteit drukt een stempel op de huizenmarkt; de vraag naar huizen is groot en huizen zijn vaak snel verkocht. Om vraag en aanbod meer in evenwicht te brengen, wordt er in Rotterdam veel bijgebouwd. Op dit moment telt de stad ruim 300.000 huizen, waarvan een derde (35%) bestaat uit koophuizen. Nieuwbouw zorgt er echter voor dat het aandeel koophuizen in de stad toeneemt. Ook de woningwaarde neemt toe: na een diepe daling in 2015 lag de gemiddelde WOZ-waarde van koophuizen in 2017 op een gemiddelde van 152.000 euro. Koophuizen in Rotterdam zijn daarmee relatief goedkoop.

Huizen in de Maasstad

Wie een huis wil kopen in Rotterdam, heeft keus uit een grote diversiteit aan huizen en buurten. Van hypermoderne appartementen in wolkenkrabbers tot vooroorlogse en zelfs negentiende-eeuwse panden: Rotterdam heeft het. Traditioneel gezien zoeken veel (toekomstige) Rotterdammers naar een koophuis in Noord, Kralingen en het centrum. In Noord liggen bijvoorbeeld het rustige, groene en kindvriendelijke Blijdorp, het bruisende, multiculturele Oude Noorden met zijn kroegjes en winkeltjes en de Provenierswijk en het Liskwartier, met hun mooie statige, vooroorlogse panden. Ook Rotterdam-West is de laatste jaren een trekpleister geworden voor huizenzoekers, met populaire buurten als Middelland en het Nieuwe Westen. Bovendien worden er steeds meer eengezinswoningen bijgebouwd, omdat de gemeente Rotterdam ervoor wil zorgen dat gezinnen in de stad blijven.

Skyline van Rotterdam

Ook buiten de woningmarkt om wordt Rotterdam steeds leefbaarder: de nieuwe zaakjes schieten er als paddestoelen uit de grond en de stad wordt steeds levendiger. De Maasstad is verder bekend om zijn imposante skyline, die bestaat uit moderne woontorens en kantoorgebouwen. De vier hoogste gebouwen van Nederland vind je in 010: onder andere de woontorens New Orleans en De Rotterdam prijken bovenaan dit lijstje.