Wijk

Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Aantal slaapkamers

Bouwjaar

Straal

Woningtype

Perceeloppervlakte

Soort aanbod

Voorzieningen

233

Huizen te koop Den Haag

Bekijk ook nieuwbouwprojecten in de buurt van Den Haag

Bekijk

Huis kopen Den Haag

Oh, oh Den Haag. Mooie stad… niet alleen vanwege zijn duinen! Een huis kopen in Den Haag is om meerdere redenen een heel goede keuze. Of je nu op zoek bent naar een woonplaats in de Randstad, het liefst iedere dag naar het strand gaat of je hart sneller gaat kloppen van panden en buurten met een rijke geschiedenis: Den Haag heeft iedere woningzoekende wat te bieden.

Den Haag groeit

Wil je een huis kopen in Den Haag, dan ben je niet de enige. Momenteel telt Den Haag ruim 533.000 inwoners. Uit een bevolkingsprognose van eind 2017 blijkt dat dit aantal de komende jaren sterk toeneemt: eind 2040 wonen er naar verwachting zo'n 625.000 mensen in de stad. Daarnaast groeit het aantal huishoudens naar verwachting van 265.000 naar 300.000; een groei van 22 procent. Ruim de helft daarvan is eenpersoonshuishouden.

Momenteel staan er ruim 255.000 huizen in Den Haag, waarvan 42 procent een koophuis is. De verwachte toename van het aantal Hagenezen en eenpersoonshuishoudens zorgt ervoor dat er op veel plekken in Den Haag huizen worden bijgebouwd. Rond het HagaZiekenhuis worden bijvoorbeeld 600 nieuwe woningen gerealiseerd, het Energiekwartier transformeert in een prachtige woonlocatie en ook Kijkduin ondergaat een metamorfose. Wie een huis wil kopen in Den Haag heeft daardoor veel keuze uit zowel bestaande bouw als nieuwbouw.

Ook plekken als het bruisende Zeeheldenkwartier, het monumentale regentessekwartier en het Hofkwartier zijn populair onder huizenkopers. Deze wijken hebben dan ook elk hun eigen karakter. Denk bijvoorbeeld aan de Schildersbuurt, misschien wel de bekendste volksbuurt van heel Nederland.

Wonen in cultureel Den Haag

Naast de vele buurten heeft Den Haag ook op andere gebieden een zeer gevarieerd aanbod. De hoofdstad van Zuid-Holland heeft een koninklijk tintje dankzij Paleis Noordeinde en door de vele ministeries, ambassades en het Internationaal Gerechtshof heeft de stad op politiek vlak een belangrijke status. Er is ook genoeg ruimte voor cultureel vermaak: in het Paard van Troje kun je sinds 1972 terecht voor een avondje goede muziek. Het poppodium is een begrip onder artiesten en bands van over de hele wereld. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Fotomuseum of bij Escher in Het Paleis. Door de diversiteit die Den Haag te bieden heeft en door de gunstige ligging ten opzichte van andere grote steden en Scheveningen, groeit de stad hard.

Huis kopen in Den Haag

Wil je een huis kopen in Den Haag? Op Pararius kun je gemakkelijk het aanbod koophuizen filteren, zo vind je precies wat je zoekt. Met onze smartmap kun je ook nog eens filteren op reistijd, handig als je bijvoorbeeld het liefst een huis dichtbij het strand - een écht strandhuisje - zoekt.