Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Bouwjaar

Straal

Woningtype

Perceeloppervlakte

Soort aanbod

Voorzieningen

90

Huizen te koop Leiden

Bekijk ook nieuwbouwprojecten in de buurt van Leiden

Bekijk

Huis kopen Leiden

Wil je een huis kopen in Leiden? Leiden is een begrip in de provincie Zuid-Holland. Niet alleen vanwege haar romantische straatjes, mooie grachten en rijke historie, maar ook omdat het een echte studentenstad is. De stad is daardoor geliefd onder een breed en gevarieerd publiek. Dat zorgt voor een grote vraag naar koophuizen in Leiden: veel mensen willen zich er vestigen.

Koophuizen in Leiden

Op dit moment staan er 57.000 huizen in Leiden, waarvan 44 procent een koophuis is. Opvallend is dat Leiden relatief veel hoogbouw bevat: het merendeel van de Leidse wijken is het grootste deel van de huizen hoogbouw. Dat komt omdat de stad een relatief klein oppervlakte heeft, maar wel zeer dicht bebouwd is. De capaciteit van de stad wordt hierdoor wel optimaal benut. Dat is belangrijk, want de vraag naar koophuizen in Leiden groeit nog steeds. Wie een huis wil kopen in Leiden heeft keuze uit veel leuke en gezellige wijken met ieder een uniek karakter. Met name de wijken Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict en Binnenstad (noord) zijn populair onder mensen die een huis willen kopen.

Studentenstad

In Leiden is maar liefst 20% van het totaal aantal inwoners van 124.417 tussen de 18 en 26 jaar. Dat zijn bijna 25.000 Leidenaren. Vreemd is dat niet: Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden trekken jaarlijks enorm veel studenten naar de stad. Met name in het centrum is dat goed merkbaar. Studenten van populaire studentenverenigingen als Minerva, Augustinus, Quintus en SSR zijn vrijwel allemaal in hartje Leiden gevestigd. Ook de wijken Hoge Mors en Lage Mors zijn populair onder Leidse studenten.

Cultuur in Leiden

Maar Leiden is meer dan een studentenstad. Zo is het de geboorteplaats van schilder Rembrandt van Rijn, wat op meerdere locaties in de stad nog altijd goed zichtbaar is. Leiden staat daarnaast bekend om haar mooie hofjes in het centrum, 35 in totaal, en de mooie grachten en singels. Leiden wordt daardoor ook wel de 'stad van ontdekking' genoemd. Ook aan musea is in Leiden geen gebrek: maar liefst dertien musea, waaronder het Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis, CORPUS en het Academisch Historisch Museum verrijken de stad.

Leiden is bovendien een goed bereikbare stad: vanaf stations Leiden Lammenschans en Leiden Centraal gaan treinen naar alle grote steden in Nederland, en de snelwegen A44 en A4 brengen je met een half uur naar bijvoorbeeld Amsterdam en Den Haag.

Huis kopen in Leiden

Kortom: als je een huis koopt in Leiden, woon je gegarandeerd in een bruisende en levendige stad vol cultuur. Vandaag nog jouw koophuis in Leiden vinden? Op Pararius vind je alle huizen in één actueel en compleet overzicht. Met de handige zoekfilters en de smartmap krijg je daarnaast in een oogopslag een beter beeld van de huizen die te koop staan in Leiden én de buurt waarin de huizen zich bevinden.