Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  97

  Koopwoningen Zoetermeer

  Koopwoningen Zoetermeer

  Zoetermeer staat ook bekend wel als dé leisurestad van Nederland, met indoorskibaan SnowWorld als topstuk. Maar Zoetermeer is meer dan dat: de stad is volop in ontwikkeling en de derde stad van Zuid-Holland wordt steeds vaker gezien als prettige woonstad. De vraag naar koopwoningen in Zoetermeer groeit daardoor snel. Ben je op zoek naar een koopwoning in Zoetermeer? Op Pararius vind je een actueel en compleet overzicht van alle woningen die in Zoetermeer te koop staan. Je kunt het overzicht bovendien aanpassen aan je persoonlijke wensen. Zo kun je bijvoorbeeld selecteren op type woningen in Zoetermeer, zoals 'huis' of 'appartement'.

  Koopwoning Zoetermeer

  Zoetermeer is een diverse woonstad. Er zit veel verschil tussen de woonwijken, zowel qua bouwstijl als qua woningvoorraad. Hoogbouw en laagbouw wisselen elkaar af. Daardoor is er een palet aan verschillende woonwijken ontstaan. Bovendien zijn er woningen te vinden uit verschillende bouwperiodes, waardoor oud en nieuw elkaar afwisselen. De woningvoorraad bestaat uit 55.870 woningen (januari 2018), waarvan iets meer dan de helft koopwoning is. Zoetermeer groeit zowel qua inwonertal als qua woningvoorraad echter hard.

  Op dit moment telt Zoetermeer bijna 125.000 inwoners, maar naar verwachting neemt dit aantal de komende jaren met 18.000 tot 30.000 toe. Om de groei van inwoners aan te kunnen, heeft de gemeente ingezet op de bouw van zo'n 16.000 nieuwbouwwoningen. Zo wordt de Boerhaavelaan uitgebreid met 3.500 woningen, waardoor het transformeert tot echte stadswijk. Ook het station en de Afrikaweg, ook wel het entreegebied genoemd, krijgen een flinke impuls. Door de groei van het aanbod huur- en koopwoningen in Zoetermeer maakt de stad als woonstad een flinke schaalsprong.

  Recreatie in Zoetermeer

  Ook als de leisurestad van Nederland wil Zoetermeer zich beter op de kaart zetten. Zoetermeer heeft op het gebied van recreatie al veel te bieden, met name door The Big Five: indoorskihal SnowWorld, multifunctionele ijshal Silverdome, klimmuur Ayers Rock, golfbaan Burg Golf en Zoetermeer Leisure Village, de nieuwe invulling van Dutch Water Dreams. Naast de commerciële parken heeft Zoetermeer ook veel openbaar groen, zoals het grootse Westerpark, het Buytenpark, het Balijebos en de Zoetermeerse plas. Bovendien ligt Zoetermeer aan de rand van het Groene Hart waar iedere natuurliefhebber zijn hart kan ophalen.

  Wie meer van winkelen houdt, kan zich in Zoetermeer ook uitleven. Winkelen kan bijvoorbeeld in winkelcentra als Dorpstraat, Stadshart en Woonhart of op een van de drie algemene warenmarkten die wekelijks worden georganiseerd. Bovendien zijn er meerdere wijken in Zoetermeer met een eigen winkelcentrum, zoals Oosterheem, Rokkeveen en Buytewegh. Koop je een woning in Zoetermeer, dan zijn voorzieningen dus vrijwel altijd binnen handbereik.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Zoetermeer

  De afgelopen 5 dagen zijn er 7 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.