Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  176

  Koopwoningen Leiden

  Koopwoningen Leiden

  Leiden wordt ook wel de 'stad van ontdekkingen' genoemd en dat is niet voor niets: kunst, cultuur en historie zijn dragende pijlers van de stad. Zo bracht Leiden verschillende bekende kunstenaars en wetenschappers voort en is het centrum gevuld met ruim 2.800 monumenten. Dat maakt Leiden tot een interessante woonstad. Omdat de huurprijzen erg hoog liggen, zijn veel mensen op zoek naar een koopwoning in Leiden. Overweeg je om een woning te kopen in Leiden? Bekijk een compleet en actueel overzicht van alle koopwoningen in de regio op Pararius.nl die voldoen aan jouw persoonlijke wensen. Door middel van handige filters zie je bovendien alleen de koopwoningen in Leiden die voldoen aan jouw persoonlijke wensen, bijvoorbeeld gefilterd op huizen of appartementen.

  Koopwoningen in Leiden

  Leiden is een middelgrote stad met 124.306 inwoners en ruim 58.000 woningen. Het merendeel daarvan is hoogbouw: Leiden heeft een relatief klein oppervlakte en is zeer dichtbebouwd. Daarmee wordt de capaciteit van de stad optimaal benut, want de vraag naar huur- en koopwoningen in Leiden is groot. Met name het Roodenburgerdistrict, het Stationsdistrict en het Boerhaavedistrict zijn populair onder woningzoekenden.

  Authentiek Leiden

  Liefhebbers van historische panden kunnen hun hart ophalen met de Leidse koopwoningen in de binnenstad. Vreemd is dat niet, want de binnenstad van Leiden heeft een overvloed aan monumentale panden, authentieke straatjes en grachten. Binnen de stadspoorten stroomt maar liefst 28 kilometer aan grachten en singels, met het Rapenburg en de Koornbrug als topstukken. Bovendien heeft het centrum 35 verschillende hofjes die voor rust zorgen in het drukke centrum. Het centrum van Leiden een heeft daardoor een bijzondere en authentieke sfeer die ook vanaf het water te beleven is. De historie van de stad is bovendien terug te zien in een van de dertien musea, zoals het Rijksmuseum van Oudheden, CORPUS, het Academisch Historisch Museum, Museum het Leids Wevershuis en, misschien wel de bekendste, Naturalis. Ook winkelliefhebbers kunnen in Leiden terecht: in de stad zijn niet alleen alle grote winkelketens te vinden, maar ook tal van boetieks en speciaalzaken.

  Leiden studentenstad

  Leiden is echter meer dan historie: het centrum is regelmatig het bruisende toneel van jong uitgaanspubliek. Leiden is namelijk een echte studentenstad. Alleen al aan de Universiteit Leiden studeren jaarlijks zo'n 27.000 studenten, aan Hogeschool Leiden in het Leiden Bio Science Park nog eens ruim 3.500. Veel van hen zijn in het centrum gehuisvest. Studentenverenigingen als Minerva, Augustinus en Quintus bezitten bijvoorbeeld veel monumentale panden vlakbij Universiteit Leiden die als studentenhuisvesting worden gebruikt. Bovendien wonen veel studenten in koopwoningen in Leiden die door eigenaren worden verhuurd. Ook in de wijken Hoge Mors en Lage Mors wonen veel studenten: daar bestaat een kleiner deel van het woningaanbod uit Leidse koopwoningen, waardoor er meer woningen beschikbaar zijn voor studenten.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Leiden

  De afgelopen 5 dagen zijn er 4 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.